Svijet

DRŽAO ŽENU I DJECU KAO TAOCE: Muškarac prijetio da će skočiti sa 9. sprata, posle šest sati izvukli mu porodicu iz stana

Autor Katarina Saičić

Muškarac (45) iz Hrvatske cijelu noć je držao ženu i djecu u stanu kao taoce, a on prijetio da će skočiti sa terase svog stana na devetom spratu u Makarskoj.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić/Kurir/Damir Dervišagić

Policija i hitne službe uspjele su da ispregovaraju sa muškarcem da odustane od namjere da se ubije danas u devet i 23 sata ujutro. On je odveden u bolnicu, a na tijelu ima lakše povrede u vidu manjih rana i ogrebotina. Tako je okončana prava drama koja se u Makarskoj odvijala od dva sata posle ponoći. Čovjek je u rastrojstvu na devetom spratu zgrade sjedio cijlu noć na ivici balkona i prijetio da će izvršiti samoubistvo, a u stanu je držao zatvorene dvije ćerke i ženu prenijela je "Slobodna Dalmacija".

Zgrada je satima bila u "talačkoj krizi", susjedna ulica je cijelu noć bila zatvorena za saobraćaj. Na devetom spratu su bili makarski policajci, specijalna policija, vatrogasci i radnici hitne pomoći. Vatrogasci su prvo merdevinama pokušali da dođu do muškarca, ali je on zaprijetio da će skočiti sa devetog sprata, pa su odustali od akcije.

Sa Makaraninom su u stanu bile i dvije ćerke koje su odvedene na sigurno, a suprugu je pustio da izađe iz stana tek oko šest sati ujutru, nakon čega ju je odvezla Hitna pomoć, prenose mediji.

Makarin se predao posle intenzivnih razgovora sa pregovaračem, a u akciji su učestvovale čak i specijalne policijske ekipe.