Svijet

RUSIJA RASPODIJELILA 180.000 NOVIH VOJNIKA U UKRAJINU! Jedna stvar šokantna, a ovde najviše koncentriše svoje snage?

Autor Ivana Vlajković

Među ruskim vojnicima koji su raspoređeni u Ukrajini nalaze se i oni koji imaju kriminalni dosije.

Izvor: Profimedia

Prema rečima zvaničnika Istočne grupe ukrajinskih oružanih snaga Sergija Čerevatija neprijateljski vojnici se nalaze na 100 kilometra od Bahmuta. Takođe je izjavio da je Rusija raspodijelila više od 180.000 vojnika na dva glavna istočna fronta. Kako je izjavio Čerevatij, među tim vojnicima se nalazi i grupa koja ima kriminalni dosije. 

"Više od 180.000 ruskih trupa raspoređeno je u zoni odgovornosti Istočne grupe snaga... Front Liman-Kupjansk je duži, zbog čega neprijatelj tamo koncentriše svoje snage", kazao je Čerevatij u intervjuu za ukrajinske medije, dodajući da se u ovom trenutku nalazi više od 120.000 neprijateljskih vojnika na pravcu Liman-Kupjansk koji se nalaze oko 100 kilometara severno od Bahmuta na istočnom frontu Ukrajine, piše CNN.

Zvaničnik Istočne grupe ukrajinskih oružanih snaga ih je nazvao prilično moćnom grupom koja uključuje vazdušno-jurišne i mehanične mašine, mašine borbene rezerve Bars i nove jurišne Oluja Z, za koje je rekao da su regrutovale osobe koje imaju kriminalni dosije.

Borci "Oluja Z", podsjetimo, su prije nedelju dana optužili lidera Vagner grupe Jevgenija Prigožina da je pobjegao nakon što je postigao dogovor sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom. U videu vojnici stoje držeći oružje, a jedan naziva Prigožina "pacovom".

"Cijela "Oluja Z" bila je spremna da krene u akciju za tebe. A ti, pokazalo se, nisi muškarac. Pacov. Nema drugog imena za tebe", kazao je razočarani borac, prema videu koji je podijelio Anton Geraščenko, savjetnik ministra unutrašnjih poslova Ukrajine. Čerevatij je rekao da se na frontu u Bahmutu nalazi oko 50.000 ruskih vojnika.

BONUS VIDEO: