Svijet

FRANCUSKA GORI ZBOG NJEGA! Danas sahrana Naela (17) kojeg je ubila policija, snimci "RATA" na ulicama preplavili mreže

Autor Aleksandar Blagić

Danas će biti sahranjen Nael M. (17), tinejdžer arapskog porekla kojeg je ubila francuska policija nakon čega su počele masovne demonstracije širom zemlje.

Izvor: Twitter/screenshot/Tanmay8765/richimedhurst

Neredi u Francuskoj se i dalje ne smiruju, ministar policije je najavio raspoređivanje još 40.000 policajaca širom države, a danas će biti sahranjen Nael M. iz Nantera, dječak zbog kojeg je sve i počelo. On je zaustavljen od strane policije zbog nepoštovanja saobraćajnih propisa. Kamere su zabeležile trenutak ubistva Naela u utorak, a odmah nakon toga počeli su nasilni protesti širom zemlje, a on će danas biti sahranjen, piše "BBC".

Majka ubijenog Naela, Munija, je rekla novinarima da njen nastradali sin nikada nije upoznao svog oca. Radio je kao dostavljač hrane vozilom u kojem je i ubijen u utorak.

Išao je u srednju školu za električara u Nanteru u Suresnu, nedaleko od mesta gde je živio. Navodno je često izostajao iz škole, a u toku 2021. godine ga je policija više puta zaustavljala u automobilu u kojem je radio kao dostavljač hrane jer je bio maloletan i zato što nije imao vozačku dozvolu.

Voleo je ragbi i igrao je u lokalnom klubu u rodnom Nanteru. Prije odlaska na posao u utorak, majku je poljubio i oprostio se od nje riječima "Majko, volim te".

BONUS VIDEO:

(