Svijet

NOĆ PRIJE ZLOČINA SNIMIO UZNEMIRUJUĆI VIDEO: Otac ubio petoro djece, ženu i svekrvu, pa digao ruku na sebe

Autor Katarina Saičić

Video materijal pokazuje da se Majkl Hejt (42) otac iz Jute koji je počinio gnusan zločin, često ponašao manipulativno pa je život kod kuće postajao sve napetiji za porodicu.

Izvor: Facebook/screenshot

"Dezert njuz" je objavio detaljan pregled otprilike 72 minuta kućnih video snimaka koje je snimio Majkl Hejt. Stravičan zločin desio se u januaru, ali su sada u toku istrage objavljeni novi dokazi u obliku video materijala. Hejt je, inače, pucao i ubio svoje petoro djece, ženu i svekrvu dvije nedelje nakon što je njegova supruga Tauša podnijela zahtjev za razvod.

Noć prije ubistava, Hejt (42) se smijao sa svojom djecom i rekao djeci, četvorogodišnjem Gavinu, sedmogodišnjim blizancima Sijeni i Amonu, 12-godišnjoj Brili i 17-godišnjoj Mejsi - da će da ih vodi na sankanje sledećeg dana. Ali tokom mjeseci, tenzije između Hejta i njegove supruge postajale su sve vise zabrinjavajuće.

"Volela bih da se sam iseliš. Ali ti se ne iseljavaš. A sada me teraš da idem legalnim putem", kaže Tauša (40) svom mužu u jednom videu. Tauša je čak rekla Majklu u više klipova da se i ona i djeca osjećaju nelagodno kada je on u kući.

Majklovo ponašanje se navodno čini nepovezanim u nekim snimcima, navodi "Dezert njuz". Uprkos tome što su mu dve nedelje pre pucnjave u kancelariji uručeni papiri za razvod, Majkl "izgleda da je nesvjestan" da njegova žena želi da se razdvoje, navodi se u izdanju.

U jednom snimku, izgleda da Majkl plače dok moli svoju ženu za drugu šansu za njihov brak.

"Znam da nemaš razloga da mi daš šansu ili da mi veruješ u bilo čemu. Znam. Кažem vam da sam sateran u ćošak. Znam, povrijedio sam tvoja osjećanja i osjećam se užasno. Ići ću kod 20 savjetnika ako moram kod 20 savjetnika, nije me briga. Želim svoju porodicu. Želim to više od svega - rekao je. Ali kasnije kaže da "nema vremena za brigu o sebi" i optužuje Taušu da pokušava da ga iskoristi za plaćanje alimentacije.

Agencija je ranije izvestila o policijskim izveštajima da je Majkl navodno zlostavljao njegovu djecu i jednom gušio svoje najstarije dijete Mejsi. Čini se da su mnogi video snimci koje je Majkl napravio takođe snimljeni u tajnosti.