Svijet

U POZADINI SE ČULA MAJKA KAKO VRIŠTI: "MRTVI SU, ŠTA DA RADIM?" Otac UBIO sinove, svakom "SMJESTIO" metak u glavu

Autor Uroš Matejić

Jezivi detalji masakra u kojem je otac iz Ohaja ubio svo troje svoje djece zgrozili su cijelu Ameriku.

Izvor: Facebook

Čed Doerman, otac optužen za ubistvo svoja tri sina iz puške, izjasnio se da nije kriv po 21 tački koja mu se stavlja na teret... uprkos tome što su tužioci ranije rekli da je priznao da je planirao ubistva. Doerman je optužen da je ubio sinove Klejtona Doermana (7), Hantera Doermana (4) i Čejsa Doermana (3).

Otac iz Ohaja se u petak pojavio na sudu na saslušanju, gdje su optužbe protiv njega pročitane u cjelosti. Iako je ranije bio optužen po tri tačke za teško ubistvo, velika porota ga je u četvrtak optužila po 9 tačaka za teško ubistvo, 8 tačaka za otmicu i 4 tačke za krivično djelo napada.

Mogao bi da se suoči sa smrtnom kaznom, a tokom podizanja optužnice u petak, Doermana je sudija pitao da li je razumio sve optužbe koje su podignute protiv njega. Svaki put je odgovarao potvrdno, ali je inače bio tih tokom čitavog postupka. Nakon što su optužbe pročitane, njegov branilac se izjasnio da Čed nije kriv. Doermanu je naloženo da bude zadržan u pritvoru bez kaucije dok čeka na pretpretresno ročište 5. jula.

Kako otkrivaju novi detalji, prvo dijete koje je Doerman navodno ubio bio je četvorogodišnji Hanter, koji je "dva puta upucan u kući, a zatim je zadobio dvije rane od metka u glavu što je izazvalo njegovu smrt". "Drugo dijete koje je upucano bilo je sedmogodišnjak koji je pobjegao iz kuće, uspio je da pobjegne nekih 100 metara od kuće, a onda ga je optuženi upucao s leđa", rekao je Tekulve.

"Čed je tada prišao ovom malom dječaku, koji je bio povrijeđen, onesposobljen, ali živ, i pucao mu dva puta u glavu iz neposredne blizine. Onda je krenuo za trogodišnjakom, uzeo je dijete iz ruku majke i 'smjestio' mu metak u glavu iz neposredne blizine", tvrdi on.

Nakon saslušanja, Tekulve je takođe razgovarao sa novinarima i rekao da može "samo da zamisli kakav su užas osjećali i doživjeli ovi dječaci dok ih je njihov otac, njihov zaštitnik, ubijao. Nažalost, njihova majka je to vidjela. Možete zamisliti ogromnu traumu i teror koji je doživjela, a mi ćemo učiniti sve da ova optuženi nikada više ne ugleda svjetlost dana", rekao je on.

Izvor: Clermont County Sheriff's Office

Doerman, iz grada Monroa u Ohaju, uhapšen je u četvrtak, 15. juna. Sva trojica dječaka su na licu mjesta podlegla ranama od vatrenog oružja. Majka djece, koja je pokušala da ih zaštiti, takođe je pogođena u ruku. Prošlog vikenda, iz kancelarije šerifa okruga Klermont objavljeni su snimci kamere na kojima se vidi kako policajci stižu u kuću -- postupajući s oprezom znajući da osumnjičeni ima pušku kod sebe. Na snimku se može vidjeti Doerman kako sjedi na prednjem dijelu kuće sa puškom pored sebe, prije nego što je uhapšen. U pozadini se čula majka djece kako vrišti: "Mrtvi su, zar ne? Šta da radim?" Zatim je zavapila: "Oteo mi je život, moj život! Tako su mali!", prenijeli su američki mediji.