Svijet

UBICA IZ NOTINGEMA IMAO ISTORIJU MENTALNIH BOLESTI: Prvo izbo studente, pa pokosio pješake, a ovo je motiv masakra!

Autor Katarina Saičić

Osumnjičeni (31) koji je u utorak ujutru u Notingemu ubio tri osobe i isto toliko povrijedio porijeklom je iz Zapadne Afrike i od tinejdžerskih dana živi ilegalno u Britaniji!

Izvor: Twitter/printscreen/@shillitz

To je saopštila britanska policija koja navodi da motiv zločina po svemu sudeći nije terorizam, već je ubica imao istoriju mentalnih bolesti, piše „Dejli mejl“. Šefica notingemske policije Kejt Mejnel navela je da napadač nije imao pomagače.

Ne istražujemo nikog drugog ko bi mogao biti povezan sa ovim zločinom, nije bilo dodatnih hapšenja. Po svemu sudeći, ubica je radio sam i za sad je jedino što znamo da je imao mentalnih problema“, navela je Mejnelova.

Ona je dodala da su prve dve žrtve pomahnitalog Afrikanca studenti koji su se slučajno našli na ulici. „U pitanju su zvijezda hokeja u usponu Grejs Kumar (21) i uspješni sportista Barnabi Veber (20). Njih je napadač izbo na ulici, nakon čega je nekoliko ulica dalje na smrt izbo i starijeg čovjeka (54)“, saopštila je šefica policije.

Ubica je potom oteo kombi i njime u ulici Milton pokosio i povrijedio trojicu pješaka koji se oporavljaju u bolnici. Policija je zaustavila vozilo u ulici Mejpl i uhapsila napadača.