Svijet

UŽAS NA SAHRANI U NJEMAČKOJ! Muškarac bacio eksplozivnu napravu u masu od 500 ljudi, a onda su ga BRUTALNO PRETUKLI

Autor Uroš Matejić

Stravične scene su viđene na jednoj sahrani u Njemačkoj kada je jedan muškarac prišao i bacio nepoznati esplozivni predmet u masu.

Izvor: Profimedia

Nekoliko ljudi je povrijeđeno nakon što je eksplozivna naprava bačena u gomilu od 500 ljudi koja se u petak okupila na sahrani u gradu Altbahu na jugozapadu Njemačke. Policija, Državno odjeljenje za krivične istrage i kancelarija državnog tužioca objavili su detalje napada u petak uveče. Kako je saopštila policija, 23-godišnji muškarac je prišao i bacio nepoznati predmet u masu. Pet osoba je lakše povrijeđeno i zbrinuti su u bolnici. Prisutni su jurili osumnjičenog i tukli ga do te mjere da je odveden u bolnicu.

Policija je primila nekoliko hitnih poziva u kojima je prijavljeno da je došlo do eksplozije, na koje je reagovao veći kontingent policije, Hitne pomoći i vatrogasaca. Najpre je bilo riječi o dvojici osumnjičenih, a uveče je počela istraga kako bi se utvrdilo da li su i drugi umiješani u incident ili ne.

Pozadina napada je potpuno nepoznata. Policija ne isključuje povezanost sa serijom pucnjave u istoj saveznoj pokrajini Baden-Virtemberg, a istragu je preuzeo Državna kancelarija kriminalističke policije. Dvadesetogodišnji mladić, na čijoj sahrani se dogodio napad, poginuo je u željezničkoj nesreći prošle nedelje, a policija je isključila mogućnost krivičnog djela.