Svijet

UZNEMIRUJUĆI SNIMAK: IŠAO SA NOŽEM I UBADAO DJECU U PARKU! Horor scene u Francuskoj, vaspitačica heroj!

Autor Mirela Ljumić Izvor mondo.rs

Četvoro djece i jedna starija osoba su u životnoj opasnosti nakon napada u Ansiju u Francuskoj.

Izvor: Twitter/screenshot

"Bio je to trenutak totalnog šoka, trenutak užasa. Ljudi su došli ovdje na odmor. Nastao je haos", riječi su kojima je Britanka Elenor Vinsent opisala šta se dešavalo u Ansiju za Bi-Bi-Si, odmah nakon stravičnog napada na djecu. Dvoje djece i jedna starija osoba su u životnoj opasnosti nakon što je sirijski azilant napao nožem djecu koja su bila na jutarnjoj ekskurziji sa svojim vaspitačicama iz vrtića u parku pored jezera u Ansi. 

Ukupan broj povrijeđenih je petoro, četvoro djece i jedan stariji muškarac. Teže je povrijeđen dvogodišnji dječak, a ranjena je i njegova starija sestra i oni su prebačeni u bolnički centar Ansi Ženevoa. U istu bolnicu je sa ubodnim ranama na vratu odvezen i 70-godišnji muškarac koji je sjedio na klupi. Među ostalim žrtvama sirijskog tražioca azila je i trogodišnja djevojčica iz Britanije, koja je prebačena u bolnicu u Grenoblu, dok je 22-mjesečni dječak, porijeklom iz Nemačke, liječen u bolnici u Ženevi.

On je nožem izbo malu djecu, od kojih su neka bila u kolicima, a potom pobjegao sa lica mjesta, napao starijeg čovjeka koji se šetao u blizini. Zahvaljujući intervenciji policije, napadač je pogođen u noge i savladan. Policija tvrdi da je napadač 45-godišnji muškarac koji je tražio status izbjeglice, a mediji prenose da je prethodno bio u Švedskoj, gde je već dobio status izbjeglice. Detalji stravičnog napada stižu svakog minuta, a ostalo je još mnogo neodgovorenih pitanja. Napad se dogodio oko 9.45 po lokalnom vremenu, a napadač je prebačen u bolnicu.

Snimak je veoma uznemirujući: