Svijet

OVE SLIKE DONOSE ISTINU O EKSPLOZIJI BRANE? Rusi i Ukrajinci se međusobno optužuju, a satelit otkrio šta se desilo!

Autor Aleksandar Blagić

"CNN" je došao do nezvaničnih saznanja u kojima stoji da je brana Nova Kakhovka u Ukrajini bila oštećena nekoliko dana prije eksplozije. Pojavile su se i satelitske slike na kojima se to vidi, ali se ne može zvanično potvrditi.

Izvor: Tweet/Stellar Man

Nakon eksplozije brane Nova Kahovska u Ukrajini, situacija je gotovo alarmantna prema riječima ukrajinskih zvaničnika. Održana je i sjednica Savjeta za nacionalnu bezbjednost nakon koje je saopšteno da je 150 tona motornog ulja palo u Dnjepar zbog rušenja hidroelektrane Kahovskaja, a prema nezvaničnim informacijama, eksplozija je došla iznutra, a ne od raketnog udara. Američki "CNN" ima nezvanične informacije o brani Nova Kakhovka koja je navodno bila oštećena i prije nekoliko dana, odnosno prije današnje eksplozije.

"CNN" nije mogao nezavisno da provjeri ovu informaciju. Tvrdi se da je put već bio oštećen, ali nije poznato u kojoj meri kao i da li je, i koliko, to uticalo na današnju eksploziju. Satelitske fotografije jasno pokazuju da se vidi oštećenje na putu na brani Nova Kakhovka i prije današnje eksplozije.

MONDO redakcija informacije o sukobu u Ukrajini prenosi u skladu sa dužnom novinarskom pažnjom, koristeći izvore koji se oslanjaju na dugogodišnji kredibilitet kada je u pitanju istinitost informacija koje objavljuju. Svesni smo činjenice da se u informacije o ratu često umeša i propaganda, naročito kada su manje relevantni izvori u pitanju. Zbog toga pozivamo vas, naše čitaoce, da nam skrenete pažnju ukoliko primetite netačnu informaciju, kako bismo ispravili nenamerne greške. Pišite nam na redakcija@mondo.rs.

(MONDO)