Svijet

PRVA DAMA RUMUNIJE RAZBJESNILA JAVNOST! Pojavila se na gala večeri, a svi BULJE u njen vrat i ne mogu da vjeruju (FOTO)

Autor Uroš Matejić

Prva dama Rumunije izazvala bijes javnosti, u Njemačkoj nosila nakit vrijedan 12.000 eura.

Izvor: Profimedia

Predsjednik Rumunije Klaus Johanis boravio je u sa svojom suprugom u posjeti Njemačkoj, a fotografije sa njihovih susreta u ovoj zemlji izazvale su gnjev rumunske javnosti. Mediji u Rumuniji primijetili su da je supruga rumunskog predsjednika Karmen Johanis tokom susreta u Njemačkoj nosila nakit vrijedan 12.000 eura.

Ove tvrdnje potvrdio je i rumunska zlatara čiji nakit nosi Johanis, a koja je ozvaničena i kao dobavljač nakita za rumunsku kraljevsku rezidenciju. "Ponosni smo što stvaramo bezvremenske komade nakita koji odaju počast i slave ljepotu i jedinstvenu individualnost onih koji ih nose", poruka je zlatara.

Kako piše rumunski Digi24, Johanis je nosila dva dragulja od bijelog zlata sa dijamantima. Naravno, fotografije su izazvale veliku pažnju javnosti, a Rumuni su kritikovali ponašanje prve dame. Zbog niza komentara, Kancelarija rumunskog predsjednika je bila prinuđena da se oglasi, a saopštili su da Johanis nije zadržala nakit i da ga je vratila u zlataru po povratku iz Njemačke.

"Prva dama je nosila nakit od rumunskog dizajnera. Nakit je vraćen po povratku u zemlju, kao što se uvijek radi sa odjećom koju je nosila prva dama. Nije postojao ugovor koji bi uključivao finansijsku dobit nakon promocije dragulja", saopšteno je iz kabineta predsjednika Rumunije.