Svijet

RUSI TVRDE DA SU DRONOVI UDARILI U DVIJE ZGRADE U MOSKVI! PVO snage oborile još nekoliko letjelica u glavnom gradu?

Autor Ivana Vlajković

Ruski mediji javljaju da su oštećene dvije zgrade.

Izvor: YouTube/Printscreen/ Travel And Discover

Dvije zgrade u Moskvi oštećene su nakon što su u njih udarili dronovi u utorak ujutru, kako javljaju ruski državni mediji. Kako se navodi, nema povrijeđenih osoba.

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin rekao je da su dronovi napravili manju štetu na nekoliko zgrada. "Sve gradske hitne službe su na licu mjesta. Istražuju okolnosti onoga što se dogodilo. Do sada niko nije teže povrijeđen" rekao je Sobjanin na Telegramu, prenosi cnn.

Jedna od oštećenih zgrada nalazi se na jugu Moskve, a druga jugozapadno od ruske prijestonice, navodi državna novinska agencija RIA. Citirajući portparola hitnih službi, državna novinska agencija TASS rekla je da vlasti istražuju nekoliko mogućnosti, uključujući i da je dron udario u zgradu. Oko zgrade pronađeno je nešto što je ličilo na fragmente dronova, prenio je TASS.

Ruska protivvazdušna odbrana oborila je više dronova dok su se približavale Moskvi u utorak, saopštio je glavni savezni istražni komitet Rusije, prenosi cnn. "Usljed pada bespilotnih letjelica, nekoliko zgrada u Moskvi je pretrpjelo manja oštećenja. Pored toga, ruske snage PVO su oborile brojne bespilotne letjelice na putu za Moskvu", saopštio je Ruski Istražni komitet u saopštenju.