Svijet

ODGOVOR UKRAJINE NA BOMBARDOVANJE KIJEVA BIĆE ŽESTOK! Šef vojne službe zaprijetio Rusiji

Autor Aleksandar Blagić

Šef ukrajinske vojno-obavještajne službe Kirilo Budanov najavio je žestok odgovor ukrajinske strane na rusko bombardovanje Kijeva prethodnih dana.

Izvor: Profimedia

Povodom bombardovanja Kijeva, šef ukrajinske vojno-obavještajne službe Kirilo Budanov je najavio da ukrajinski narod neće dugo čekati na odgovor nakon ruskog bombardovanja prijestonice Ukrajine, piše hrvatski "Indeks". Prema njegovim riječima, ruski napadi na Kijev prethodnih dana nisu uspjeli da zastraše ukrajinski narod. Takođe, Budanov navodi da su sve rakete oborene i da nema potvrda o žrtvama.

Ostaci presretnutih projektila pala su u stambena područja u centru Kijeva. Tokom mjeseca maja, Kijev je pretrpio 16 vazdušnih napada ruske avijacije. Poslednji napad dogodio se danas usred dana, a tim povodom se na svom "Tviter" nalogu oglasila supruga predsjednika Ukrajine Volodimira Zelenskog, Olena Zelenski.

"Svi oni koji su pokušali da nas zastraše, sanjanjući da će to imati neki učinak, zažalićete vrlo brzo. Naš odgovor nećete dugo čekati", rekao je Budanov.


Tagovi