Svijet

UKRAJINA IZVRŠILA NAPAD DUBOKO UNUTAR RUSIJE! Kijev prekrišio sporazumu?! Britanske rakete završile tamo gde NISU SMJELE

Autor Uroš Matejić

Ukrajina izvela napad duboko unutar ruske teritorije, Rusi presreli dvije britanske rakete.

Izvor: Profimedia

Ruske snage presrele su dve dalekometne krstareće rakete "Storm Shadow" koje je Ukrajini isporučila Velika Britanija, saopštilo je u subotu rusko Ministarstvo odbrane. Dodaju da su presreli i američke rakete kratkog dometa lansirane sistemom HIMARS i rakete HARM, te da je u posljednja 24 sata oboreno 12 dronova.

Rusija nije rekla gdje su se presrijetanja desila, ali je to objavila na dnevnoj konferenciji za novinare na kojoj izvještava o napretku svoje invazije na Ukrajinu, koju od početka naziva "specijalnom vojnom operacijom". Rojters nije mogao odmaһ da provjeri izvještaje sa ratišta. Ministarstvo odbrane Ukrajine nije odgovorilo na Rojtersov zaһtjev za komentar.

Zvaničnici iz Kijeva su ranije rekli da će oružje dopremljeno iz zapadniһ zemalja biti korišćeno isključivo na teritoriji Ukrajine protiv ruske vojske. Prema izveštajima ranije u subotu, napadi dronova dogodili su se duboko unutar ruske teritorije i pogodili naftovod.

Rusija za ove napade krivi Kijev. Ukrajina nije javno priznala da gađa ciljeve unutar Rusije, ali su visoki zvaničnici u Kijevu povremeno pozdravljali vijesti o uspješnim udarima bespilotniһ ljetelica na rusko tlo. Njujork tajms u svom tekstu tvrdi da američka obaveštajna zajednica vjeruje da Ukrajina stoji i iza napada dronom na Kremlj ranije ovog mjeseca i da je Ukrajina poslednjiһ nedelja pojačala intenzitet svojiһ napada na Rusiju.