Svijet

DJEČAKA (11) TUKLI, ZATVORILI U ŠUPU, PA GA ŽIVOG ZAPALILI! Jeziv zločin u Rusiji: Djevojčice snimale i okačile na mreže

Autor Uroš Matejić

Dječak, Albert Umbetjarov (11), brutalno je ubijen u petak nadomak Moskve.

Izvor: Facebook

Užasan zločin potresao je Rusiju, jedan dječak (11) brutalno je ubijen u petak nadomak Moskve, nakon što su ga drugi dječaci, kako se sumnja, ljubomorni zbog njegovih uspjeha u džudou, polili benzinom i zatvorili u šupu koju su potom zapalili.

Alberta Umbetjarova su stariji dječaci pretukli, natopili benzinom, a potom zaključali u jednoj šupi u šumi nedaleko od ruske prijestonice. Jezivom ubistvu prethodila je svađa dječaka, nakon koje su stariji dječaci uzeli palice i Alberta tukli dok gotovo nije izgubio svijest. Tada su ga ispolivali benzinom i zaključali u šupu, koju su navodno potom zapalili.

Prema navodima očevica, napadači su bili uzrasta od 13 do 15 godina, a jezivi zločin snimala je grupa djevojčica koja je snimak potom okačila na društvene mreže. Jedan od svjedoka tvrdi da su dječaci napali Alberta jer su bili ljubomorni što je mališan bio uspješan u džudou, i što je bilježio bolje rezultate od drugih dječaka.

Lokalni mediji prenose da su dječaci Alberta tukli šipkama po nogama, kako ne bi mogao da hoda i da im pobjegne. U blizini mjesta napada igrala se grupa mališana starih oko 6 godina, koji su odmah otrčali da pozovu pomoć. Otac jednog od dječaka koji je pobjegao rekao je da se njegov sin ubrzo vratio na mjesto zločina i saznao da je Albert živ spaljen.

Izvor: RTS/PrintScreen

"Oko 19 časova me je nazvao uplakan i rekao da je njegov drugar živ spaljen u šupi. Otrčao sam tamo, video sam plamen. Ništa nije moglo da se uradi", rekao je otac jednog od dječaka.

On je rekao da su i drugi muškarci dotrčali sa lopatama u rukama, sa nadom da će uspjeti da sruše šupu u plamenu i izvuku dječaka, ali uzaldu.

"Albert je bio pametno i mirno dijete. Mrava ne bi zgazio. Bio je vrijedan, nikad nije pravio probleme. Pobijedio je na nekoliko takmičenja", rekao je Aleksandar Tvanba, Albertov džudo trener. On je uvjeren da bi se Albert izvukao iz šupe da ga nisu tukli do besvijesti. Iz policije, pak, tvrde, da je požar izbio unutar šupe i da su dječaci pokušali da pozovu pomoć.

"Dana 19. maja, nakon svađe, djeca su zaključala dječaka u šupu, i ekserom zakovali vrata. Potom je uslijedio požar. Prema preliminarnoj istrazi, do požara je došlo unutar šupe. Djeca nisu mogla da otvore vrat, pa su pozvali pomoć. Kada je pomoć stigla, u šupi je pronađeno tijelo dječaka sa opekotinama", naveli su iz policije.

Iz policije pak upozoravaju da je zabiljen porast nasilja među djecom u Rusiji.

"Vidimo trend da teška i posebno teška krivična djela počine djeca", naveli su i dodali da postoji sve veća tendencija ekstremističkih zločina koje su počinili mladi ljudi sa "naglim porastom 2022. i 2023. godine".