Svijet

TURSKI PREDSEDNIK SE DANIMA OSEĆA LOŠE! ČUDNE SLIKE SE POJAVILE NA MREŽAMA: "Ljudi, pa ovo nije on u bolnici" FOTO

Autor Sara Gajić

Nakon vijesti da je predsjednik Turske bolestan, pojavile su se brojna nagađanja.

Izvor: Twitter/@KarinaKarapety8

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, koji se loše osjećao od utorka uveče, ponovo se danas pojavio u javnosti u Istanbulu, objavile su televizijske stanice. Kasno u utorak, Erdogan je morao nakratko da prekine televizijski intervju uživo nakon što je patio od onoga što je kasnije opisao kao stomačne tegobe.

Erdogan (69), kasnije se vratio da završi intervju, u kojem je rekao da mu je intenzivna izborna kampanja zadala neke "ozbiljne" stomačne probleme. Erdogan je zbog crevnog virusa odložio predizborne govore u tri provincije centralne Anadolije u sredu, dve nedelje pre predsedničkih izbora 14. maja.

Pored toga su se na Tviteru pojavile i lažne fotografije iz bolnice čoveka koji liči na njega, mnogi su se koje su postale viralne.

Čekaju ga teški izbori

Turski predsednik se posle četvorodnevnog odsustva pojavio na sajmu aeronautike Teknofest na starom aerodromu Ataturk u Istanbulu, gde je turska vojna industrija izložila dronove i letelice. Prema zvaničnom programu, Erdogan će kasnije učestvovati na izbornom skupu u Izmiru, na zapadnoj obali. On u nedelju nastavlja predizbornu kampanju u Ankari.

Parlamentarni i predsednički izbori 14. maja smatraju se najtežim testom za Erdoganovu 20-godišnju vladavinu. Ujedinjeni opozicioni blok pokušava da ga zbaci usred ozbiljne ekonomske krize i rastućeg nezadovoljstva milionima izbeglica u zemlji. Zajednički opozicioni predsednički kandidat Kemal Kiličdaroglu poželeo je Erdoganu brz oporavak u sredu.