Svijet

EVO ČIJE TELO JE PODMETNUO SILOVATELJ DA BI POBJEGAO IZ ZATVORA! Otac žrtve: Srce mi je razbijeno na milion komada

Autor Anđela Pešić Izvor Kurir

Otac čovjeka, čije je tijelo iskoristio ozloglašeni silovatelj iz Južne Afrike da bi pobjegao iz zatvora, zahtjeva da zna kako je njegov sin umro.

Izvor: Twitter

Tabo Bester uspio je da pobjegne iz zatvora prošle godine nakon što je lažirao svoju smrt podmetnuvši požar u svojoj ćeliji. Unutra je pronađeno tijelo, za koje se u početku vjerovalo da pripada Besteru, ali je sada identifikovaon i otkriveno je da je u pitanu Katlego Bereng.

Otac žrtve, Bato Mpolo, kaže da želi da zna istinu. kako istiže, policija mu je rekla da mu je sin kolabirao u gradu Blumfontejn, a zatim preminuo u bolnici, prije nego što je odveden u mrtvačnicu, piše BBC.

"Kako je Tabo Bester došao do tijela mog sina ako je bio u vladinoj mrtvačnici", pitao je on u intervjuu za novinski kanal ENCA.

Kada je tijelo pronađeno u ćeliji ponovo pregledano u martu ove godine, nakon što su lokalni mediji iznijeli sumnju, ustanovljeno je da je osoba umrla od posledica povrede glave tupim predmetom.

Mpolo kaže da ne vjeruje policijskim izvještajima o tome šta se dogodilo njegovom sinu, koji je imao 31 godinu kada je nestao u aprilu 2022.

Južnoafrička policija je odbila da komentariše izjavu Mpola. Otac kaže da su rođaci otišli ​​u Blumfontejnove mrtvačnice tražeći ga i da nije bilo ni traga od njega - niti vijesti sve dok njegova majka nije zamoljena da uradi DNK test prošle nedelje.

Mpolo opisuje svog sina kao ljubitelja fudbala koji voli zabavu, koji iza sebe ostavlja ćerku od četiri i sina od dvije godine.

"Slomljen sam. Srce mi je razbijeno na milion komada", rekao je on za sajt Nevs24.

Tokom konfuzije izazvane požarom u popravnom centru Mangaung u Blumfontejnu, Bester je uspio da pobjegne iz zatvora obučen kao čuvar.

Vijest o bjekstvu izazvala je šok i gnjev u Južnoj Africi, gdje su ga lokalni mediji prozvali "fejsbuk silovateljem" jer je koristio sajt da namami žene obećanjima o poslu prije nego što ih je napao.

On je služio doživotnu kaznu zatvora nakon što je 2012. osuđen za silovanje i ubistvo svoje djevojke modela Nomfundo Tihulu. Prethodne godine je proglašen krivim za silovanje i pljačku još dvije žene.

Nakon bjekstva, Bester je uspio da živi neotkriven godinu dana prije nego što je uhapšen ranije ovog mjeseca u Tanzaniji, a zatim deportovan u Južnu Afriku, zajedno sa svojom djevojkom, poznatom doktorkom Nandifom Magudumanom.

Nandifa, njen otac i dva radnika britanske bezbednosne firme G4S koja je vodila zatvor uhapšeni su jer su mu navodno pomogli da pobjegne.