Svijet

HOROR NA KRUZERU: Preminulog putnika 6 dana držali u frižideru za piće, telo se raspalo, koža postala zelena

Autor Slavica Milović Izvor Kurir

Porodica Roberta Džonsa, koji je preminuo tokom krstarenja na Karibima, tužila je kompaniju koja je vlasnik kruzera nakon što su zaposleni nepropisno čuvali njegovo telo u frižideru za piće šest dana!

Izvor: Mondo Stefan Stojanović

Džons je preminuo 15. avgusta prošle godine u 78. godini od srčanog udara, a njegovo tijelo se raspalo do te mjere da nije moglo da bude izloženo u otvorenom sanduku na sahrani.

Porodica navodi da su zaposleni na kruzeru "neoprezno i bezobzirno" zbrinuli njegove ostatke i traže milion dolara odštete i suđenje pred porotom.

"Džonsovi posmrtni ostaci pronađeni su u vreći unutar frižidera za piće sa intubacionom cjevčicom koja se još nalazila u njegovim ustima", navodi se u sudskim dokumentima.

Tijelo se nadulo zbog gasova nastalih zbog raspadanja, a koža mu je postala zelena.

TIJELO NIJE ČUVANO NA ODGOVARAJUĆOJ TEMPERATURI

Džons i njegova supruga Merilin Džons (55) krenuli su na krstarenju na Кaribe kad je preminuo. Članovi posade rekli su Merilin da na brodu postoji radna mrtvačnica u kojoj će biti pohranjeni ostaci njenog muža.

КOLIKO LJUDI UMRE NA KRUZERIMA?

Između 2000. i 2019. godine bilo je 623 prijavljenih smrtnih slučajeva na brodovima za krstarenje.

Istraživanje iz 2020. godine pokazalo je da su ogromna većina preminulih bili putnici.

Mrtvačnica međutim nije ispravno radila u vrijeme kad je Džonsovo tijelo bilo skladišteno, navodi se u tužbi.

Кada je brod pristao, šest dana kasnije, zaposleni u lokalnom pogrebnom zavodu i zamjenik šerifa otkrili su tijelo čoveka u hladnjaku za piće. Inspekcija Džonsovog tijela otkrila je da nikada nije bilo skladišteno na temperaturi koja je odgovarajuća da se spriječi raspadanje.

Porodica u sudskim dokumentima navodi da bi Džonsovo telo iznijela sa broda u Portoriku da su znali da mrtvačnica ne radi i da bi tamo bilo smiješteno u pogrebnom zavodu.

Takođe tvrde da je kompanija "Selebriti kruzis" oduzela Džonsu "dostojanstvo nakon smrti" i da mentalna slika njegovog raspadnutog tijela "nikada neće nestati" iz njihovog sjećanja.

U tužbi se takođe navodi da je bilo 37 smrtnih slučajeva na kruzeru od 2001. godine.