Svijet

ZASTRAŠUJUĆI SNIMAK TURBULENCIJE: Beba izletjela iz naručja roditelja, putnici vrište, stvari razbacane na sve strane

Autor Anđela Pešić Izvor Kurir

Dramatičan trenutak koji su putnici vrištali od užasa dok su teške turbulencije izazvale haos na letu. Hrana, piće i stvari ostali su razbacani po podu, pa čak i po plafonu na putu od Angole do Portugalije.

Izvor: Printscreen

Influenserka Dajana Asis iz Brazila bila je u avionu i podijelila je dramatičan snimak dok se avion nekontrolisano tresao. Pilot je upozorio da će vjerovatno doživjeti ozbiljne turbulencije - ali su putnici ostali zapanjeni nivoom drastičnog podrhtavanja.

Dajana je ispričala kako je ostala prestravljena na, kako je rekla, svom prvom međunarodnom letu. Snimak pokazuje kako je u početku turbulenciju tretirala kao šalu i kako se smije dok avion počinje da vibrira, piše San.

 Ali smijeh ubrzo prestaje kada jak trzaj prospe vino iz njene čaše, prskajući po plafonu dok su ljudi vrištali od užasa. Ona je rekla da je turbulencija nastala dva sata nakon polijetanja, kako je trebalo da bude osmočasovni let, i baš kada je bio serviran ručak, a hrana je bila razbacana po cijelom avionu.

Dajana se ukrcala u avion TAAG Angolan Airlines nakon što se zaustavio u Luandi prije nego što je trebalo da nastavi za Portugal.

„Trajalo je samo nekoliko sekundi, ali je bilo dovoljno da neke osobe budu povrijeđene, a posada je pružila prvu pomoć prije slijetanja".

Među povrijeđenima, prema influenseru, bila je i beba koja je izletjela iz naručja roditelja i udarila u plafon, što je navelo kapetana da zatraži ljekara da pomogne djetetu.