Svijet

MARIJANU PROVALILI U KUĆU, PA ZATEKLI UŽAS! Tijelo je bilo na kauču ispred televizora, tu je GODINAMA, nije ni smrdjelo?

Autor Jana Desovski

Kada su istražitelji ušli u kuću osumnjičenog, pronašli su tijelo žene na kauču ispred televizora.

Izvor: lubelska.policja.gov.pl/screenshot

Čovjeku koji je iskopao tijelo pokojne majke, odnio ga kući, mumificirao i stavio na kauč ispred televizora, prijeti kazna zatvora. Do jezivog otkrića došlo je nakon što je 76-godišnji muškarac odlučio da posjeti svog zeta u njegovoj kući u gradu Radlin, na jugozapadu Poljske, piše Dejli mejl.

Primijetivši ga kako luta po kući i izgleda rasijano, djever je odlučio da pozove hitnu pomoć. Kada su ušli u kuću, našli su mumificirano tijelo koje je ležalo na kauču na hrpi starih novina. Portparolka policije Malgorzata Koniarska rekla je: "Primili smo prijavu da je član porodice vlasnika stana otkrio tijelo. Policajci su otišli ​​u Ulicu Rogozina u Radlinu. U dijelu kuće koji pripada jednom starijem čovjeku otkriven je mumificirani leš.'

Joana Smorczevska iz kancelarije Okružnog tužioca je rekla: "Prema DNK analizi, mumificirano tijelo pripada majci Marijana L., Jadvigi L., koja je umrla u januaru 2010. Grob Jadvige L., gde je sahranjena januara 16, 2010, utvrđeno je da je prazan. Vjerovatno je čovjek iskopao majčino tijelo odmah nakon sahrane, a zatim ga mumificirao. Tijelo je u ovoj kući od 2010. godine.'

Pretpostavlja se da je Marijan L., koji živi samo 300 metara od groblja, možda leš odnio kući na biciklu. Šef ureda okružnog tužilaštva Marcin Felsztinski je dodao: "Sve ukazuje na to da je muškarac koristio neke hemikalije da mumificira leš. U stanu se osjećao miris naftalina.' Tijelo je, kažu istražitelji, bilo u "savršenom stanju". Iako je jezivo otkriće napravljeno još u februaru, vijest je objavljena tek sada nakon što je osumnjičeni optužen za skrnavljenje leša.

Prema pisanju lokalnih medija, Marijan L. je bio 'usamljenik', a njegove komšije mu nisu znale ni ime. Jedan je rekao: 'Uvijek bi noću izlazio iz kuće, uzeo bicikl i otišao u nepoznato.' Njegova majka će biti ponovo sahranjena.