Svijet

BER GRILS PONUDIO ZELENSKOM KOCKICU ČOKOLADE: A o ovoj reakciji cijeli svijet priča, obezbjeđenje SKOČILO (VIDEO)

Autor Uroš Matejić

Ber Grils snimio novi dokumentarni film "Bear Grylls Meets President Zelensky".

Izvor: Profimedia

Stručnjak za preživljavanje Ber Grils (48) u Ukrajini je za "Channel 4" snimao novi dokumentarni film "Bear Grylls Meets President Zelensky", a u ponedeljak je o tome govorio gostujući u TV emisiji "Dobro jutro Britanijo". Tokom posjete Ukrajini, slavni britanski avanturista bio je svjedok razaranja izazvanih ruskom invazijom, a upoznao je i ljude čiji su se životi zauvijek promijenili u vihoru rata.

"Cilj ovog dokumentarca je upoznati pravog Vladimira Zelenskog, shvatiti kakav je on kao čovjek iza političke scene i da se pokuša da se shvati kako Ukrajina preživljava ovaj rat", objasnio je Grils, koji je razgovarao sa ukrajinskim predsjednikom o navodnim ruskim ratnim zločinima, koji uključuju seksualno nasilje i prisilnu deportaciju djece.

Zelenski mu je, otkriva, u razgovoru rekao da ga je rat naučio da ljudi iz različitih zemalja dijele iste vrijednosti, a ljubav prema sopstvenoj djeci je samo jedna od njih. Od početka ruske invazije ukrajinski predsjednik je odvojen od porodice, što najteže pada njegovom devetogodišnjem sinu, koji svakodnevno nosi vojnu uniformu, prenosi britanski Telegraf.

A snimajući ovaj dokumentarni film, Ber Grils je imao neobičnu anegdotu sa sigurnosnim timom koji danonoćno čuva Zelenskog. Da bi probio led tokom njihovog prvog susreta, avanturista mu je ponudio blok čokolade Cadburi, na šta je obezbjeđenje ukrajinskog predsjednika odmah skočilo na noge.

Grils upoznao Zelenskog
Izvor: Youtube/ALNEWS

"Morali su da odbiju moju ponudu zbog straha od pokušaja trovanja, odnosno ubistva. Rekao sam im da razumijem njihovu zabrinutost", rekao je stručnjak za preživljavanje, koji je tokom svojih avantura dijelio hranu sa drugim svjetskim liderima - jedan od njih je bio bivši predsjednik SAD Barak Obama, sa kojim je Ber jeo komadiće lososa ulovljenog u divljini Aljaske.

Grils je Zelenskog opisao kao skromnog, prizemnog i veoma fokusiranog čovjeka i uporedio njegovu posjetu tajnom bunkeru sa "iskustvom iz filma o Džejmsu Bondu". Uz to, ukrajinski predsjednik ga je podsjetio na Vinstona Čerčila.

"Zelenski ima isti osjećaj za sudbinu kao i britanski ratni vođa", objasnio je on.