Svijet

HOROR U MEKSIKU: Grupa muškaraca otela, ubila i spalila ŠEST MLADIH ŽENA, nestale ranije tokom mjeseca

Autor Anđela Pešić Izvor Kurir

Tužioci u Meksiku potvrdili su u petak da je šest žena koje su nestale 7. marta ubijeno, a njihova tijela spaljena od strane bande naoružanih muškaraca.

Izvor: EPA-EFE/JOSE MENDEZ

Bilo je to jedno od najvećih kolektivnih ubistava grupe žena tokom poslednjih godina u Meksiku.

Naime, žene su nestale ranije ovog mjeseca na putu u blizini grada Selaja u poljoprivrednoj i industrijskoj meksičkoj državi Gvanahuato. Rođaci su se nadali da će one biti pronađene žive.

Međutim, državni tužilac Karlos Zamaripa rekao je u petak da su stručnjaci pronašli skeletne ostatke "skoro potpuno izgorjele" u racijama na nekoliko imanja u četvrtak. Količina pronađenih fragmenata kostiju - Zamaripa je rekao da je riječ o „stotinama“ - sugeriše da su tijela žena spaljena, a kosti usitnjene i razbacane, što je uobičajena taktika narko kartela.

"Odveli su šest mladih žena u Huventino Rosas, gdje su ih kasnije ubili“, rekao je Zamaripa. On je rekao da se još uvijek istražuje motiv ubistva.

DNK testovi su odgovarali pet nestalih žena, a sprovedeno je još testova.

Na imanjima je takođe pronađeno skoro dvije desetine oružja, eksploziva, kao i na hiljade doza droge, rekao je on. Na jednom od imanja pronađeno je i tijelo muške žrtve kidnapovanja, umotano u plastiku.

Zamaripa je rekao da je 14 muškaraca uhapšeno u vezi sa tim i drugim ubistvima. Najmanje petorica osumnjičenih bili su iz sjeverne pogranične države Tamaulipas, a jedan od njih je bio muškarac iz Hondurasa.