Svijet

STRAVIČNO! MAJKA UBILA DVOJE DJECE: Nakon zločina izvršila samoubistvo - Ovako im je oduzela živote koji su tek počeli

Autor Slavica Milović Izvor mondo.rs

Majka u Londonu zadavila ili ugušila svoje dvoje djece.

Izvor: privatna arhiva

Šefica kompanije za nekretnine iz Londona Nađa de Jager (47) zadavila je ili ugušila sinove Aleksandra (9) i Maksimusa (7). Nakon toga je izvršila samoubistvo. 

Policija je njihova tijela pronašla u kući u južnom Londonu u četvrtak ujutru nakon što je primila poziv. Policija detaljno pretražuje kuću i dvorište po kom su razbacane dečije igračke. Komšinica je za strane medije izjavila da su bili normalna porodica koja nikad nije pravila probleme. "Koliko ja znam nikada nije bilo nekih problema. Naše komšije paze jedni na druge", rekla je komšinica.

Drugi komšija ispričao je da je svakodnevno viđao Nađu kako vodi dječake u školu. "Ovo je zaista tragedija. Mi smo zaista bliski, pazimo jedni na druge. Od sinoć mi policija dolazi na vrata", rekao je on. Tužilaštvo je naredilo obdukciju sva tri tijela, a detektivi su rekli da ne traže nikog drugog u vezi sa jezivim otkrićem.

Detektiv inspektor Oli Strajd je rekao da je ovo veoma tužan slučaj. "Nastavljamo da utvrđujemo okolnosti koje su dovele do ovog tragičnog incidenta", kazao je. Komšije kažu da se Nađa prije nekog vremena razvela od oca dječaka Hermana De Jagera.