Svijet

TERORISTIČKI NAPAD U CENTRU TEL AVIVA - UPUCANE TRI OSOBE! Kamere zabilježile HOROR, napadač ide i puca na ljude (VIDEO)

Autor Uroš Matejić

Napad u Tel Avivu, ali brza reakcija četvorice naoružanih muškaraca spriječila mnogo goru situaciju.

Izvor: twitter/printscreen

Tri osobe upucane su na ulici u centru Tel Aviva ispred jednog restorana. Napadač je posle pucnjave pobjegao i nastavio da puca na ljude sve dok ga policija nije ubila. Jedna ranjena osoba je u kritičnom stanju, piše "Times of Israel". Još dvije osobe su lakše ranjene, piše "Jerusalem Post".

Policija je saopštila da pucnjavu tretira kao teroristički napad. Dio medija izvještava da je Hamas preuzeo odgovornost. Napadač je identifikovan kao 23-godišnji Mutaz Salah al-Kavadža, Palestinac iz grada Nilina na Zapadnoj obali, koji je dva puta bio zatvoren u Izraelu. "Nije imao dozvolu za ulazak u Izrael", piše Times of Israel. Teroristička grupa Hamas saopštila je da je Al-Kavadža jedan od njih. 

Šef izraelske policije Kobi Šabtai rekao je da je brza reakcija četvorice naoružanih muškaraca spriječila mnogo goru situaciju.

Šabtai je rekao da su dva policajca, uključujući jednog van dužnosti, i dva civila, uključujući rezervnog oficira IDF, ubili napadača ubrzo nakon pucnjave.

"Imali smo mnogo sreće, brzom reakcijom policije i građana na licu mjesta spriječili smo pogibiju stotina ljudi“, rekao je Šabtai. Šef policije je dodao da znaju kako je terorista ušao u zemlju, ali je za sada odbio da iznosi detalje.