Svijet

OČEVICI OPISALI KAKO SU IZGLEDALE UBICE ESKOBARA! "Pucali mu u tijelo, a onda ga ovjerili u GLAVU"- ovo su imali na sebi

Autor Slavica Milović Izvor mondo.rs

Očevici ubistva su opisali horor koji su proživjeli na pumpi u Rušnju gde je ubijen Ranko R. poznatiji kao Eskobar.

Izvor: Kurir/Nenad Kostić/MUP.RS

Jutros oko 11 sati se dogodila pucnjava na pumpi u Rušnju, a muškarac koji je ubijen jeste prema nezvaničnim informacijama, Ranko R. poznatiji kao Eskobar. Očevici su opisali kako je sve izgledalo. "Ubica je ušao u kafić na pumpi i pravo se uputio ka tom čoveku. Kada mu je prišao podigao je pištolj, upucao ga jednom. On je pao na pod. Potom je krenuo sa rafalima. Čuo sam pet, šest pucnjeva. Onda je pobjegao", opisuje jedan od očevidaca detalje likvidacije Ranka R. Eskobara (54) kako je izgledao zločin, piše Blic.

Očevici ubistva ispričali su da su se kada su začuli pucnje prvo pomislili da su petarde, ali su se mahinalno svi bacili na pod. "Kada su prestali pucnji video sam čoveka u lokvi krvi kako leži na podu. Vidio sam jednog da bježi", ispričao je drugi očevidac koji ne može da dođe k sebi.

Podsjetimo, dvojica muškaraca obučena u crno, sa kapuljačama na glavi i hirurškim maskama na licu upucala su Ranka R. Eskobara dok je pio kafu u kafiću na pumpi u Rušnju. Oni su potom pobjegli sa mjesta zločina. Policija intezivno radi na slučaju ubistva Ranka R. Eskobara (55). 

"Sumnja se da su napadači neko vrijeme bili na pumpi i da su čekali trenutak kada će da napadnu. Kamere su snimile dvojicu napadača koji su imali hirurške maske na licu", obajsnio je izvor Informera upoznat sa slučajem. Kako je objasnio jedan od očevidaca jedan od napadača je na sebi imao trenerku, a drugi je bio u farmerkama.

"Prije pucnjave jedan od napadača je ušao u restoran. Ubijeni kao da je predosjetio šta ga čeka te je pokušao da pobjegne ali nažalost nije uspio. Napadač koji je imao hiruršku zelenu maksu preko lica i kapuljaču odmah je počeo da puca. Mislim da je sa nekoliko metaka pogodio u tijelo žrtve, a potom je prišao i pucao mu u glavu. Ranjeni muškarac sa jezivim povredama ubrzo je preminuo nakon toga", objašnjava sagovornik.  

Prema njegovim riječima napadači su odmah pobjegli, dok su ljudi koji su se našli pumpi zalegli spasavajući sopstveni život. "Pretpostavljam da je tog što je pucao čekao saučesnik na pumpi. Inače, on je imao na sebi trenerku i neku crnu jaknu, dok je drugi koji ga je čekao imao jaknu i farmerke obojica su visoki oko 180 sanitimetara. Ovaj što je pucao mislim da je bio mršavije građe", rekao je sagovornik. 

Kako je objasnio ubrzo su stigli policija i hitna pomoć koja je samo mogla da konstatuje smrt Ranka R. Ubrzo nakon pucnjave građani su prijavili i požar na vozilu "golf 4". Ustanovljeno je da je reč o ukradenom vozilu i da se pretpostvalja da su napadači sa pumpe upravo to vozilo koristili za bekstvo nakon ubistva.

"Ne bi bio prvi put da napadači za likvidaciju koriste ukradeno vozilo i da ga nakon toga pale", rekao je sagovornik. Eskobar je bio čest gost na pumpi. "Čovjek je svaki dan dolazio na kafu na benzinsku pumpu, jer stanuje nedaleko odavde", rekao je sagovornik. 

Tagovi