Svijet

DOVEDI MI NORMALNE JEDINICE! Šok poruka šefa "Vagnera" Zelenskom,prijetio i spominjao DJECU - "Cijeli svijet će drhtati"

Autor Slavica Milović Izvor mondo.rs

Šef "Vagner" grupe Jevgenij Prigožin poslao je video poruku predsjedniku Ukrajine Volodimiru Zelenskom.

Izvor: Facebook/printscreen/Володимир Зеленський/YouTube/Wiki4All/Printscreen

Šef ruske paravojne jedinice "Vagner" Jevgenij Prigožin poslao je video poruku ukrajinskom predsjedniku Volodimiru Zelenskom, prenosi "CNN". Prigožin je Zelenskom saopštio da Ukrajina tek treba da vidi pravu rusku vojsku od koje će cijeli svijet zadrhtati.

"Ovu granicu ćemo osvojiti dostojanstveno. Ruski ministar odbrane vam je rekao da će nakon zauzimanja Bahmuta biti otvoreno operativno područje. Svijet se još nije suočio sa ruskom vojskom, koja je dobro pripremljena, sa jedinicama koje još nisu ušle u bitku i koje imaju sve moguće savremeno naoružanje i obavještajne podatke. Idealno su pripremljeni.

Čekaju svoje vrijeme, odmah nakon otvaranja operativnog područja PMC Vagner posle Bahmuta. Tada će cijeli svijet zadrhtati. Jedini zahtjev je da izvedete starije ljude i djecu i da ovdje pošaljete normalne jedinice. Moramo sada da se suočimo sa vama", poručio je Prigožin u video poruci Zelenskom.

"CNN" je u svom tekstu dodao da je Jevgenij Prigožin danas objavio audio snimak na svom "Telegram" kanalu u kojem tvrdi da je "Vagner" preuzeo kontrolu nad gradom Bahmutom. "CNN" nije mogao da proveri vjerodostojnost tvrdnji šefa ruske paravojne jedinice.

Da podsjetimo, Jevgeniji Prigožin se žalio Kremlju zbog nedostatka municije, a čak je i upozorio rusku vlast da će se front slomiti sve do Rusije ukoliko se njegova jedinica "Vagner" bude povukla iz Bahmuta. On je u subotu objavio jezivi snimak na kojem se vide kovčezi u kojima se navodno nalaze ukrajinski vojnici.