Svijet

PUTIN NEĆE DOŽIVJETI KRAJ RATA U UKRAJINI! Šok na državnoj televiziji kod glavnog propagandiste - "Neće biti uspjeha"

Autor Aleksandar Blagić

Ruski analitičar Sergej Mihejev izjavio je na ruskoj državnoj televiziji da predsjednik Rusije Vladimir Putin neće dožvjeti uspjeh u Ukrajini ako rat nastavi da se odvija sadašnjim tempom.

Izvor: Profimedia

Rat u Ukrajini ušao je u drugu godinu, čini se da je bitka za grad Bahmut na istoku zemlje ušla u završnu fazu, a na ruskoj državnoj televiziji ruski politikolog i analitičar Sergej Mihejev je šokirao sve gledaoce izjavom da predsjednik Rusije "Vladimir Putin i njegovi najbliži saradnici neće doživjeti bilo kakav uspjeh u Ukrajini ukoliko rat nastavi da se odvija dosadašnjim tempom", piše "Njuzvik". On je u ostatku gostovanja pojasnio svoj stav koji se zasigurno neće dopasti mnogima u Ruskoj Federaciji.

Mihejev je gostovao u emisiji "Nedeljom uveče" kod jednog od glavnih propagandista Vladimira Putina, Vladimira Solovjeva. Mihejev je inače bio direktor ruske istraživačke kompanije za analizu državne politike i rekao je da nije zadovoljan kako se odvija rat u Ukrajini kao i da Vladimir Putin neće doživjeti bilo kakav uspjeh.

"Ako nastavimo rat na ovaj način i ovim tempom, i vi i ja nećemo doživjeti da vidimo bilo kakve uspjehe. I da budemo iskreni, ni naše rukovodstvo neće doživjeti da to vidi. Ako se budemo kretali ovom brzinom, rat bi mogao da traje decenijama. Pozicija Rusije se u zadnje vrijeme ozbiljno pogoršala. Ili idemo naprijed i prestajemo da imitiramo suverenitet da bi ostvarili uspjeh, ili se povlačimo sa velikim neuspjehom", izjavio je Mihejev.

On je kritikovao ruske vojne komandante kao i Kremlj zbog "ćutanja" na brojne vojne neuspjehe tokom jeseni i zime. Dodao je da Rusija sada ne smije da se povuče da ne bi bila viđena i zapamćena kao "slaba", prenosi "Dejli Mejl".

(MONDO)