Svijet

NEKOLIKO CENTIMETARA GA DIJELILO OD SMRTI! Čovjek prelazi prugu, voz ide 112 km/h: Pogledajte snimak koji LEDI KRV

Autor Slavica Milović Izvor Kurir

Jeziv snimak zabilježio je trenutak kada je pješak bio samo nekoliko centimetara udaljen od udarca voza, koji se kretao brzinom od 112 kilometara na sat, dok je prelazio šine, ni ne pogledavši da li je bezbjedno za prelazak, prenosi Daily Mail.

Izvor: Kurir

Alarmantni video snimak zabilježile su kamere u vozu, a on prikazuje čovjeka kako neobazrivo hoda preko pružnog prelaza u Runcornu u Češiru, Engleska.

Voz, koji je bio na liniji London Euston-Glazgov, bio je prinuđen da se zaustavi, tako da srećom nije udario pešaka.

Prema Netvork Rail-u , maksimalna brzina za vozove na ovoj deonici pruge je 200 kilometara na čas.

Na prelazu se pali crveno svjetlo upozorenja kada nije bezbjedno za prelazak, što je muškarac sa snimka ignorisao.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Lusi Džordan, šef odjeljenja za bezbjednost Netvork Rail-a zadužen za sjeverozapadni dio, rekla je da je incident 18. januara mogao "da dovede do tragedije".

"Kada vidim ovakve snimke, srce mi uvjek stane", dodala je.

"Razlika od samo nekoliko sekundi mogla je da dovede do tragedije za ovog čovjeka i ne mogu da umanjim opasnost u kojoj je bio", rekla je.

"Važno je za Netvork Rail da podijeli ovaj snimak kao snažno upozorenje drugima i da ih podsjeti na naša pravila o putnim prelazima."

"Bez obzira na to koliko dobro mislite da poznajete prelaz, svi korisnici moraju poštovati postavljenu signalizaciju i ako postoje svijetla upozorenja, uvek se zaustavite kada pokažu crveno, jednostavno nije vrijedno rizika.“

Dejv Vajthaus, direktor za bezbjednost Avanti Zapadne obale, rekao je da je snimak „oštar podsjetnik“ da budete „svjesni svog okruženja u blizini željeznice“.

"Ovaj snimak služi kao oštar podsjetnik da budete svjesni svog okruženja u blizini željeznice, bilo da je na pružnom prelazu ili na stanici", istakao je.

"Iako je muškarac izbjegao ozbiljnu povredu ili čak smrt, ovo pokazuje da je potreban samo djelić sekunde da se donese pogrešna odluka da bi se završila tragedijom."

Tagovi