Svijet

UŽAS U AUSTRIJI! DJEČAK IZ SRBIJE PRONAĐEN KAKO LUTA SAM: Roditelji skovali plan, a onda napravili grešku - Motiv novac

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Roditelji su ostavili dječaka bez nadzora kako bi krali po prodavnicama.

Izvor: Profimedia

U subotu popodne, 25. februara, u tržnom centru u Pašingu u Austriji pronađen je dječak (8), nakon što su ga roditelji iz Srbije ostavili samog kako bi krali odjeću iz prodavnica. 

Bračni par iz Srbije, starosti 51 i 52 godine, došao je u tržni centar u ovom austrijskom gradu kako bi krao odjeću. Dok je žena birala stvari, muškarac je skidao uređaje sa odjeće, takozvane zujalice, koji se koriste kako ne bi dolazilo do krađa. Nakon toga je odjeću pakovao u vreću koja je za to bila pripremljena.

Plan je bio da ukradene stvari potom sakriju u automobil koji su parkirali u garaži i tako pobjegnu. Ubrzo su primijećeni da kradu pa ih je policija privela. Pored ukradene odjeće u njihovom automobilu pronađena su i dokumenta djeteta. Kad ih je policija upitala gdje se dijete nalazi izjavili su da je u Beču, pišu austrijski mediji.

Nakon toga su odvedeni u policijsku stanicu gdje je trebalo da počne njihovo saslušanje. U tom trenutku je policiju pozvao zaposlen u tržnom centru koji je prijavio da je pronašao dječaka starog osam godina, a koji je bio sam. Tad je utvrđeno da je riječ o djetetu privedenog bračnog para. Roditelji su dijete ostavili samo, bez nadzora, kako bi mogli da kradu. Čak ni policiji nisu rekli da je dijete ostalo samo u tržnom centru nakon što su oni privedeni već su izjavili da se nalazi na sigurnom mjestu u Beču. Socijalne službe su preuzele dječaka i smjestili ga u privremeni smještaj.