Svijet

UČINJENO NEZAMISLIVO! OVA ZEMLJA ZATVARA GRANICE SA BJELORUSIJOM? "Odlučni smo da preduzmemo dalje akcije"

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Zamjenik ministra Poljske izjavio je da ne isključuje mogućnost da ova zemlja neće imati pogranični saobraćaj sa Bjelorusijom.

Izvor: Profimedia

Zamjenik ministra Ministarstva unutrašnjih poslova i uprave Poljske Maciej Vasik izjavio je da ne bi isključio mogućnost da ova zemlja neće imati pogranični saobraćaj sa Bjelorusijom.

"Odlučni smo da preduzmemo dalje akcije. Prije svega želimo da aktivista poljske manjine, novinar Andžej Počobut, osuđen na osam godina zatvora, bude na slobodi", rekao je Vasik. Kako je napomenuo, Poljska je spremna za različite scenarije. Takođe je komentarisao "razmenu diplomatskih udaraca" između Poljske i Bjelorusije.

"Ne znam da li je moguće zatvoriti sve granične prelaze sa Bjelorusijom. Znam jednu stvar. Ne možemo da gledamo šta Lukašenko radi sa poljskom manjinom, a da ništa ne preduzmemo. Ono što je učinjeno gospodinu Počobutu je jednostavno nezamislivo", naglasio je Vasik, piše nowiny24.pl.

Ni izricanje presude "bjeloruskim tribunalima" predstavnicima poljske manjine, niti uništavanje groblja vojnika Domovinske armije ne može da ostane, prema njegovim riječima, bez reakcije Poljske.