Svijet

OČI KOJE ULIVAJU STRAH U KOSTI! JEZIVA SLIKA UZNEMIRILA LJUDE, PREDSJEDNIKU NACRTANA META NA ČELU, ŠTA VI VIDITE? (FOTO)

Autor Miloš Miranović Izvor mondo.rs

Meksički predsjednik postao je predmet podsijmeha na društvenim mrežama zbog fotografije koju je postavio.

Izvor: twitter/@arabnews

Predsjednik Meksika Andres Manuel Lopez (69) je u subotu postavio čudnu fotografiju na društvenu mrežu "Tviter" na kojoj nije jasno šta se vidi, piše "Dejli Mejl". Zbog slike, a prije svega zbog opisa iste, postao je predmet podsmijeha na društvenim mrežama i medijima u inostranstvu.

Slika je mračna i vidi se krošnja drveta, kao i misteriozno stvorenje koje podsjeća na životinju kojoj oči svijetle u mraku. On je naveo da na slici vidi "Aluks", mitološko biće koje potiče iz kulture Maja. Ovo biće po mitologiji svojim izgledom podsjeća na vilovnjaka.

Meksički predsjednik Andres Manuel Lopez ima više od devet miliona pratilaca na Tviteru i brzo je zbog svoje izjave postao predmet podsmijeha i uvreda. Na slici koju je postavio pored sporne fotografije vidi se skulptura u Ek Balamu koju su sagradile Maje pre više hiljada godina.

Mnogi korisnici Tvitera nisu se stideli da javno iznesu svoje mišljenje o onome šta vidi meksički predsjednik. Komentari su uglavnom podrugljivi i puni cinizma.

"Kakav predsjednik, sve je ispravno oko nas, bez ikakvih lažnih informacija"; "Predsjednik Meksika postavlja fotografiju vilovnjaka hahahaha"; "Andres, ovo je fotografisano ranije. Vrlo ste smiješni i tužni, kao i naša zemlja... Ako vjerujete u to, glupi ste... A ako znate da lažete, onda ste maliciozni", glase samo neki od mnogobrojnih komentara.

Na slici, po mnogobrojnim komentarima, djeluje da se vidi gibon (vrsta majmuna) ili langur, takođe vrsta majmuna. Druga grupaljudi na društvenim mrežama smatra da se na slici vidi rakun, ali niko sa sigurnošću ne može da tvrdi šta se tačno nalazi na fotografiji koja je uzburkala društvene mreže u Latinskoj Americi.