Svijet

DRAMA! MINISTAR ZAMALO NASTRADAO TOKOM OBILASKA! Grijao se pored vatre, a onda se dogodila EKSPLOZIJA (VIDEO)

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Žar iznenada eksplodirao, bacivši nagore plamen i žar.

Izvor: Tweet/Adem Metan

Turski ministar zdravlja Fahretin Koca izbegao je povrede nakon što je žar eksplodirao dok se grijao pored vatre prilikom posjete spasilačkim ekipama u južnoj provinciji Hataj, koja je teško pogođena razornim zemljotresima koji su se dogodili prošlog ponedeljka.

Prema pisanju turskih medija, incident se dogodio rano ujutru kada je Koca razgovarao sa ljekarima u poljskoj bolnici. Okupljeni su zapalili vatru da bi se zagrijali, ali je žar iznenada eksplodirao, bacivši nagore plamen i žar.

Koca i ostali koji su stajali oko vatre na vrijeme su reagovali i brzo su skočili na sigurno. Novinar Adem Metan, koji je podijelio snimak incidenta, rekao je da ga je Kocin tim obavestio da je ministar nepovrijeđen.

Više od 41.000 ljudi je poginulo, a preko 108.000 je povrijeđeno u više turskih provincija kada su zemljotresi jačine 7,6 i 7,7 stepeni Rihtera pogodili zemlju 6. februara. U susednoj Siriji katastrofa je odnela više od 5.500 života. Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan opisao je tragediju kao "katastrofu vijeka".