Svijet

BETMEN I DETELINA NA ROBI KOJU ZEMLJA NE POTROŠI ZA 30 GODINA! TOVAR VRIJEDAN 300 MILIONA DOLARA LUTAO OKEANOM! (FOTO)

Autor Miloš Miranović Izvor mondo.rs

Policija Novog Zelanda je danas zaplijenila količinu kokaina koja bi bila dovoljna za narednih 30 godina!

Izvor: Twitter/screenshot/9NewsAUS

Policija na Novom Zelandu saopštila je da je danas zaplijenila količinu kokaina za narednih 30 godina, prenosi "9News Australia". Vrijednost zapljenjenog kokaina iznosi oko 316 miliona dolara. Paket droge plutao je Tihim okeanom.

Šef policije Novog Zelanda, Endru Koster, izjavio je novinarima da je ulov od 81 bale kokaina težak 3,2 tone. Njegova ulična vrijednost procijenjuje se na oko 316 miliona dolara.

"Ovo je najveći pronalazak zabranjenih droga koje su otkrile novozelandske agencije uz određenu marginu", rekao je šef policije Endru Koster.

Na fotografijama koje su se pojavila na društvenim mrežama, ulov je bio vezan mrežom i prekriven žutim plovcima. Na nekim paketima viđen je simbol "Betmena", a unutrašnji dijelovi paketa su označeni nečemu što podsjeća na djetelinu sa četiri lista.

Savez "Pet očiju" otkrio je ovaj tovar kokaina. Savez "Pet očiju" čine Sjedinjene Američke Države, Velika Britanija, Kanada, Australija i Novi Zeland. Nije i dalje poznato odakle je došla droga, zvaničnici navode da je i dalje prerano za takve informacije.