Svijet

ZATVORENIK UBIO CIMERA (70) U ZATVORU: ČUVARI GA ZATEKLI SA NOŽEM U RUCI, A ONDA SU ČULI ISTINU! (FOTO)

Autor Miloš Miranović Izvor Kurir

Čuvari iz jednog zatvora u Velikoj Britaniji zanemijeli su kada su otkrili razlog zbog kojeg je Šejn Goldsbi usmrtio svog zatvorskog cimera, Roberta Mungera (70).

Izvor: Mondo/Goran Sivački

Prethodno je Šejn namjerno izvršio krivično djelo kako bi bio u zatvoru. Tako je stigao do ćelije u kojoj se nalazio Robert Munger (70), kojeg je potom ubio.

Naime, Šejn je pretukao svog cimera, koji je preminuo od posljedica brutalnih udaraca, kao i ubadanja nožem.

Šejn je, nakon što je ubio svog cimera, izgovorio "Đubre je mrtvo", a onda je uslijedilo otkriće koje ledi krv u žilama.

„On nije mogao da preboli činjenicu da je njegova mlađa sestra prije sedam godina silovana. Nakon što je tek ove godine saznao da iza tog i još sedam silovanja stoji Robert Munger koji je u zatvoru, gledao je izgleda kako zna i umije da uđe u taj zatvor i ubije ga. Znao je da posle tog ubistva dugo neće izaći iz zatvora, ali bilo mu je svejedno. Kada smo ga odveli u samicu, samo je rekao kako je osvetio sestru i kako ona sad može da živi kako zaslužuje“, rekao je čuvar zatvora, priznavši da je i on zaplakao kad je čuo zašto je Munger ubijen.

Munger je tada služio 43-godišnju zatvorsku kaznu zbog seksualnih zločina sa svojim djetetom.

Goldsbi je rekao da je pucao nakon što ga je Munger počeo zadirkivati detaljima o silovanju, što se kasnije pokazalo tačnim, navodi KHK, a prenosi New York Post.

"Toliko stvari mi se vrzmalo po glavi. U tom trenutku nisam bio stabilan. Nisam bio. Došao sam do te tačke, jer je (Munger) stalno želio da mi otkrije detalje o tome šta se dogodilo, šta je uradio – o fotografijama i video snimcima na kojima je radio ove stvari”, rekao je Šejn.

On je agenciji rekao da je zatražio novog cimera u ćeliji od vašingtonskog odjeljenja za popravne kazne, koje ima politiku koja spriječava takve uslove za život u zatvoru. DOC je rekao KHK-u da pregledači nisu imali saznanja o njihovoj povezanost kada su stavljeni da budu zajedno, nakon interne istrage.

Prema sudskim dokumentima, Goldsbi je napao Mungera s leđa u zajedničkom dijelu zatvora i udario ga u lice 14 puta, a zatim ga zgazio po glavi najmanje četiri puta prije nego što je otišao.

Goldsbi se izvinio Mungerovoj porodici u emotivnoj izjavi koju je dopunio njegov advokat, izvjestio je KHK.

„Ne mogu da zamislim kako bi bilo izgubiti voljenu osobu na ovakav način“, navodi se u izjavi. „Izvinjavam se njegovoj supruzi i cijeloj porodici. Tako mi je žao i nadam se da ćete moći da se izliječite od onoga što sam izazvao.”