Svijet

NEMILE SCENE NA ŽELJEZNIČKOJ STANICI, MUŠKARAC UBADAO LJUDE NOŽEM! Čulo se vrištanje, policajci uperili pištolje u njega

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Na osnovu ponašanja muškarca mnogi su nagađali da pati od psihičkih problema.

Izvor: Twitter/Printscreen/Zoran Popovici

U metro stanici Šuman u briselskoj četvrti u blizini sjedišta evropskih institucija dogodila se jeziva situacija kada je muškarac napao nožem prisutne. Nekoliko ljudi je povrijeđeno, ali je policija brzo uspjela da privede počinioca.

Muškarac je započeo napad nožem dok je bio u vagonu metroa prije nego što je protrčao kroz stanicu pokušavajući da napadne prisutne ljude, izjavilo je nekoliko svjedoka.

Jedan mladić je teško povrijeđen, a nekoliko njih zadobilo je manje posjekotine. Na licu mjesta odmah su izašli brojni policajci i dva vozila Hitne pomoći.

Čovjek nije bio na listi za nadzor Koordinacione jedinice za analizu prijetnji koja prati terorističke aktivnosti u Belgiji, a nije poznat ni obavještajnim službama Državne bezbjednosti. Kao takav, teroristički akt se vjerovatno može isključiti, prenosi brusselstimes. Promatrači su na osnovu ponašanja muškarca nagađali da pati od psihičkih problema.

U međuvremenu, osoblje koje radi u Evropskoj komisiji dobilo je bezbjednosno upozorenje da izbjegavaju područje metro stanice Šuman. Stanica je trenutno zatvorena po nalogu policije, a metro je u prekidu, saopštila je briselska kompanija za javni prevoz STIB.