Svijet

UVLAČITE SVIJET U NUKLEARNI KOLAPS: Reagovanja iz Rusije na prijetnju da je NATO spreman na direktan sukob

Autor Anđela Pešić Izvor Kurir

Izjave o spremnosti NATO-a za direktan sukob sa Rusijom uvlače svijet u nuklearni kolaps, a takva retorika neće promijeniti ciljeve specijalne operacije, izjavio je poslanik ruske Državne dume Oleg Morozov, prenosi RIA Novosti.

Izvor: AP Alexander Zemlianichenko

"NATO mora da shvati da takve izjave uvlače svijet u nuklearni kolaps. Neće nas natjerati da odustanemo od svojih ciljeva u Ukrajini. I moraju da prihvate da nuklearni sukob ne podrazumjeva selektivnost", naglasio je Morozov.

Istovremeno, parlamentarac je Bauerovu izjavu nazvao „monstruoznom”, ističući da Rusija nikada nije težila vojnom sukobu sa NATO-om i da je učinila sve da smanji vojnu napetost.

2Naš odgovor bi trebalo da bude povećanje vojnog pritiska u Ukrajini. Svaki korak naprijed odlaže rat sa NATO-om, korak nazad ga približava!", zaključio je Morozov.

Sa svoje strane, prvi zamjenik predsjednika Komiteta za međunarodne poslove Savjeta Federacije Vladimir Džabarov smatra da je ratoborna izjava vojnih lidera NATO-a povezana sa činjenicom da je situacija u Ukrajini došla do prekretnice.

"Smiren sam. Rekli su to sada jer su zaista vidjeli da je u Ukrajini počela prekretnica. Štaviše, shvataju da pomoć koju sada pokušavaju da pruže u tenkovima, čak i avionima, teško da će promijeniti situaciju, Rusija se ubrzava", rekao je Džabarov za Sputnjik.

Prema riječima senatora, izjava zvaničnika NATO „više liči na bravuru“.

Predsjednik vojnog komiteta Sjevernoatlantske alijanse admiral Rob Bauer izjavio da je NATO spreman za direktnu konfrontaciju sa Rusijom.

Tagovi