Svijet

OSVOJIO NA LOTOU 182 MILIONA €, A ONDA JE POČEO DA SE BAHANALIŠE! Trošio kao lud, a prije smrti uradio nešto za PAMĆENJE

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Kolin je umro 2019, ali za tih osam godina, kako piše The Sun, dobro je iskoristio svoj novac.

Izvor: Profimedia

Škot Kolin Vir i njegova supruga Kristin Vir osvojili su više od 182 miliona eura na lutriji 2011. godine i potrošili suludih 45 miliona eura za osam godina. Kolin je umro 2019, ali za tih osam godina, kako piše The Sun, dobro je iskoristio svoj novac. Kupovao je luksuzne automobile, upumpavao novac u svoj omiljeni fudbalski klub i imao udjele u firmama Gregs i Irn-Bru.

U portfelju je imao akcije vrijedne 12 miliona funti, a mali dio je uložio u francusku multinacionalnu kompaniju Moët Hennessy Louis Vuitton, kao i lanac prodavnica Tesko. Svoje ogromno bogatstvo je podijelio sa porodicom, suprugom Kristin i djecom Karli i Džemi, a dio je donirao u humanitarne svrhe.

Vir je preminuo od sepse u 71. godini, a tada je posjedovao nakit i umjetnička djela vrijedne čak 240.000 eura. Imao je impresivnu kolekciju automobila, uključujući Mercedes Benc V klase vrijedan 40.000 eura.

Izvor: Profimedia

Bio je strastveni ljubitelj konjskih trka i posjedovao je tri rasna konja. Imao je i imovinu vrijednu četiri miliona eura u poreskom raju na Ostrvu Men, kao i udio od 450 hiljada eura u Enterprise Investment Schemes i maksimalno 56 hiljada eura uloženih u obveznice nacionalne štednje.

Organizovao proslavu od 1,2 miliona eura

Nažalost, Vir se od supruge razveo godinu dana prije smrti, ali joj je ostavio vilu u kojoj su živjeli vrijednu četiri miliona eur, a sebi kupio stan od 1,2 miliona eura.

Bio je velikodušan i posle smrti. Kada je saznao da će umrijeti, unapred je organizovao proslavu i na to potrošio više od milion eura. Na proslavi su servirani jastozi, šampanjac od 385 eura i delikatesi poput supe od tartufa vrednije više od 45 eura po tanjiru.

Nakon njegove smrti, fudbalski klub Patrick Thistle preimenovao je jedan dio tribine u njegovu čast, a veliki broj navijača kluba došao je na njegovu sahranu i odao poštu.