Svijet

PUTIN IZAZVAO PANIKU NA BOGOJAVLJENJE - DA LI JE UOPŠTE ŽIV?! Prekršio važnu tradiciju ulaska u vodu, oglasio se Peskov

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Kupanje ruskog predsjednika Vladimira Putina u ledenoj vodi na Bogojavljenje, ove godine izazvalo je brojne sumnje, jer nije bilo fotografija i snimaka kao prethodnih godina.

Izvor: Youtube/ Global News/Screenshot

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski, tokom današnjeg video obraćanja na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu, rekao je da nije "sasvim siguran" da je ruski predsjednik Vladimir Putin živ i da donosi odluke u Rusiji.

"Ne razumijem baš sa kim da razgovaram i o čemu. Nisam siguran da je predsjednik Rusije, koji se ponekad pojavljuje uz pomoć tehnike hroma ki, zaista on“, rekao je Zelenski, komentarišući mogućnost mirovnih pregovora Kijeva i Moskve. "Hroma ki" je tehnika vizuelnih efekata koja se koristi kako bi se izmijenila pozadina iza osobe na snimku.

Kako prenosi Kijev Indipendent, postoje osobe koje vjeruju da je Putin koristi tokom televizijskih nastupa kako bi djelovalo da je on na određenom mjestu događaja, dok se zapravo nalazi na nekoj bezbjednoj lokaciji.

Ono što izaziva dodatne sumnje o Putinovom zdravlju je izostanak fotografija i video snimaka ulaska ruskog predsjednika u ledenu vodu na Bogojavljenje, što je bila nezaobilazna tradicija prethodnih godina. 

Iako ne pliva za Časni krst, Putin ne izbjegava ledenu vodu. On se uvijek prvo prekrsti, pa onda zaroni, što mediji redovno zabilježe. Ove godine nije bilo fotografija, a portparol Kremlja, Dmitrij Peskov, oglasio se kratkim saopštenjem:

"Znate da je danas Bogojavljenje, a predsjednik je učestvovao u bogojavljenjskom kupanju, učinio je to u Podmoskovlju. Ovog puta nema nikakvih slika ili video snimaka, samo saopštavamo da je slijedio svoju tradiciju", rekao je Peskov.