Svijet

RUSIJA NAPRAVILA "POSEJDONA" KOJI MOŽE DA POTOPI AMERIKU! Strahovita moć torpeda koji prouzrokuje PAKAO na zemlji!

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Rusija je navodno proizvela prve nuklearne bojeve glave za svoj novi "supertorpedo" Posejdon koji je namijenjen za postavljanje na nuklearnu podmornicu Belgorod.

Izvor: Youtube/ Military TV

Rusija je navodno uspjela da proizvede prve nuklearne bojeve glave za torpedo "Posejdon" koje su namijenjene za postavljanje na nuklearnu podmornicu Belgorod, piše ruska novinska agencija "TASS". To je zapravo vrsta strateškog nuklearnog oružja sa sopstvenim nuklearnim izvorom energije. Oružje je dizajnirano da izazove radioaktivne cunamije koje bi mogle učiniti priobalne gradove nenastanjivim.

Posejdon predstavlja mješavinu torpeda i drona koji se može lansirati iz nuklearne podmornice. Navodno ovo oružje ima neograničeni domet i sposobno je da djeluje na ekstremnim dubinama brzinom koja je veća od obične podmornice i torpeda.

Posejdon će nositi K-329 Belgorod, nuklearna podmornica specijalne namjene koju je izgradilo brodogradilište Sevmaš. Glavne komponente Posejdona, uključujući nuklearni reaktor koji će torpedu dati sopstveni izvor energije, uspješno su završene.

Posejdon ima svoje korijene u sovjetskim planovima pod Josifom Staljinom za nuklearno torpedo koje bi moglo da opustoši obale Sjedinjenih Američkih Država. Razvoj “Posejdona” preokrenuo je pretpostavke o nuklearnom oružju lansiranom sa podmornica naglavačke, navodi američki pomorski institut.