Svijet

"ABLENDOVAO" VOZAČIMA PA DOBIO BRUTALNU KAZNU! Policija primijenila zakon!

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Vozač u Belgiji je dobio kaznu od 116 eura jer ga je policija vidjela kako upozorava vozače iz suprotnog smjera. U regionu se zbog toga često vode žestoke rasprave na društvenim mrežama

Izvor: Shutterstock/Paul Barbar/MONDO/Stefan Stojanović

Takozvano blicanje ili "ablendovanje" nije popularno samo u Crnoj Gori već i širom Evrope. U nekim zemljama Evropske unije je to strogo kažnjivo, a to je na svojoj koži osjetio i jedan vozač u Belgiji koji je dobio kaznu u visini od 116 eura, piše "Het Nieuwsblad".

Vozač je ovu kaznu dobio u zoni oko grada Diesta koji se nalazi u Belgiji. On je prošao kameru za brzinu i počeo je da upozorava vozače iz suprotnog smjera blicanjem dugim svijetlima, takozvanim "ablendovanjem". Potom je stao kraj puta i nastavio je da upozorava sve vozače iz suprotnog smjera.

Policija je to vidjela i približila mu se, a on je i dalje nastavio da blica. Policija mu je zbog toga napisala kaznu od 116 eura.

Na društvenim mrežama se skoro na dnevnom nivou vode polemike o upozoravanju vozača iz suprotnog smjera. Jedni smatraju da su ljudi koji "ablenduju" najbolji na svijetu, dok drugi zagovaraju uvođenje i sprovođenje istih zakona kakvi važe u Evropskoj uniji.