Svijet

SILOVAO, IZBO, PA ZADAVIO DEVOJČICU (15): Napao tinejdžerku zbog njene tetke, rešena misterija posle POLA VEKA

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Denis Mekgrori osuđen je za zločin koji je počinio 1975. godine nad devojčicom Žaklin Montgomeri (15).

Izvor: Youtube/ Sky News/ screenshot

Denis Mekgrori, bio je oslobođen optužbi za silovanje i ubistvo 15-godišnje Žaklin Montgomeri 1975. godine u njenoj kući u severnom Londonu. Ali bris sa njenog tela je ponovo testiran i pokazao je podudaranje sa njegovom DNK. Mekgrori je osuđen na kaznu od najmanje 25 godina i 126 dana zatvora zbog ubistva Žaklin Montgomeri (15).

Sudija Brajan rekao je Denisu Mekgroriju da će, koji god minimalni rok da odredi, verovatno "umreti u zatvoru". On dodaje da su otežavajući faktori izvršenje krivičnog dela u alkoholisanom stanju i Mekgrorijev pokušaj da prikrije zločin uništavanjem odeće.

"Ovo je bilo brutalno ubistvo 15-godišnjeg deteta u njenoj sopstvenoj kući noću za koje je naloženo stalno nadgledanje“, kaže on. Ubica je optužen za ubistvo tinejdžerke pre skoro pola veka nakon što su DNK dokazi u drugom suđenju dokazali njegovu krivicu.

Denis Mekgrori je imao 28 godina kada je silovao i ubio 15-godišnju Žaklin Montgomeri u njenoj kući 1975. godine. Mekgrori, nasilni pijanac, bio je ljut i tražio je svoju otuđenu partnerku Džozi, koja je bila Žaklinina tetka. Smatralo se da je napao tinejdžerku da bi je naterao da otkrije novu adresu svoje tetke.

Izvor: Youtube/ Sky News/ screenshot

Žaklin otac je pronašao telo svoje ćerke kada je došao kući. Bila je silovana, izbodena i zadavljena. Ležala je na podu prednje sobe, a pokazivala je znake borbe.

Mekgrori je negirao ubistvo, a sudija u Old Bejliju je odbacio slučaj 1976. nakon što je odlučio da su dokazi preslabi.

Ali brisevi vagine sa Žaklininog tela su sačuvani i ponovo testirani korišćenjem novih naučnih tehnika. Pokazali su poklapanje milijardu prema jedan sa Mekgrorijevim DNK, njegovim jedinstvenim genetskim otiskom prsta. Ponovo je uhapšen i po drugi put optužen za silovanje i ubistvo.

Mekgrori sada ima 74 godine i bolestan je.

Tagovi