Svijet

AMERIČKI VOJNIK UKRAO I OŽENIO ARAPSKU PRINCEZU! Zbog nje postao SOBAR - a onda su njeni roditelji uradili nešto JEZIVO

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Američki marinac se zaljubio u ženu u koju nije smjeo, oteo je i živejli su srećno, sve do jednog trenutka...

Izvor: Youtube/ bahraininfocus/Screenshot

U bazi mornarice u Bahreinu stacionirano je otprilike 8.500 američkog osoblja. Godine 1999, jedan od njih, Džejson Džonson se suočio sa vojnim sudom i pravnom bitkom da oženi svoju voljenu djevojku, meštanku Bahreina po imenu Merjam. Marinac je upoznao Merjam u lokalnom tržnom centru i uprkos prigovorima njene porodice, njih dvoje su nastavili svoju ljubavnu vezu, piše wearethemighty.

Najveći problem je što je Merjamino puno ime Merjam bint Abdulah al-Kalifa, a ona je bila član kuće kraljevske porodice Kalifa. Kada ju je Džonson prokrijumčario iz Bahreina u Sjedinjene Države, to je bila velika stvar. Ne samo da je bila član kraljevske porodice, islamska vjera njene porodice bila je nekompatibilna sa Džonsonovim mormonskim vjerovanjima. Bilo joj je zabranjeno da se uda za "nemuslimana". Postojala je i razlika u godinama, jer je Džonson imao 23 godine, a Merjam al-Kalifa samo 19 godina.

Bilo je mnogo razloga zašto nije trebalo da se vjenčaju, ali su uz pomoć prijatelja ipak uspjeli da razmjene pisma. Njihova naklonost jedno prema drugom je samo rasla. Sve dok nije došlo vrijeme da se Džonson vrati u Sjedinjene Države. On je ušunjao svoju djevojku u Sjedinjene Države sa falsifikovanim dokumentima i bejzbol šeširom. U vrijeme kada su sletjeli u Čikago, američki imigracioni zvaničnici su čekali Merjam i odveli je u pritvor.

Merjam su tri dana držali carinici i službenici za imigraciju. Na kraju je dobila azil jer se brinula o mogućnosti nasilja u vezi sa časti ako se vrati svojoj porodici. Sve što je uradila je to da je pokušala da napusti zemlju koja joj ne dozvoljava da živi sa osobom sa kojom želi da živi. Vjenčali su se samo nekoliko nedelja nakon dolaska u Sjedinjene Države. Nedeljama kasnije, njena porodica je poslala pismo, opraštajući joj što je pobjegla, ali ne pominjući njenog novog muža. Neko vrijeme su njih dvoje živjeli u bazi u kampu Pendleton, ali kada su marinci saznali šta se dogodilo, razumljivo su bili uznemireni zbog Džonsona.

Vojnik i princeza
Izvor: Youtube/ bahraininfocus

Izveden je pred vojni sud, degradiran i na kraju je napustio Korpus. Njih dvoje su nastavili da žive zajedno u oblasti Las Vegasa, gdje je Džonson dobio posao kao sobar, parkirajući automobile za bogate goste noćnih klubova - pokrovitelje poput Merjamine porodice. Porodica al-Khalifa nije zaboravila na Merjam ili Džonsona. FBI je naveo da je porodica platila atentatoru pola miliona dolara da pronađe Merjam i da je ubije. 

Ali njihov bračni život nije bio sve što je trebalo da bude. Džonson je za Asošiejted pres rekao da je princeza više bila zainteresovana za žurke u Las Vegasu nego za uživanje u životu sa svojim mužem. Džonsonova je ubrzo podnijela zahtjev za razvod 2004. godine, rekavši da je to ono što je željela. "Duboko u sebi, ona zna da sam je volio više od svega na svijetu", rekao je Džonson za AP. "Mogu reći da sam uživao u svakom minutu koji sam proveo sa njom."