Svijet

OBORILI POLICAJCA SA KONJA, PA GA BRUTALNO ISTUKLI PALICAMA! Bijesni Brazilci okružili žrtvu, pa se IŽIVLJAVALI (VIDEO)

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Huligani u Brazilu su toljagama tukli policajca na konju i njegovog preplašenog konja.

Izvor: Twitter/screenshot

Pristalice Žaira Bolsonara, koje nisu željele da prihvate pobjedu novog predsjednika Brazila, u neredima su prebile jednog policajca koji je bio na konju. Bijesni demonstranti su okružili policajca, zbacili ga sa konja, a potom su ga udarali palicama. Muškarac je u jednom trenutku bespomoćno ležao na zemlji, prenio je Dejli mejl.

Snage bezbjednosti uhapsile su više od 400 izgrednika koji su juče upali u Kongres, predsjedničku palatu i Vrhovni sud u Braziliji. Ljudi ogrnuti brazilskim zastavama su isprevrtali stolove i stolice u brojnim prostorijama, a mogao se vidjeti i gust dim. Prozori su polomljeni u predsjedničkoj palati, a uništena su i mnoga umjetnička djela.

Bolsonaro, koji je označen kao "Tropski Tramp" je izgubio na oktobarskim izborima. Policija je sa huliganima pokušala da se obračuna suzavcem, a posle nekog vremena, vlast je uspjela da preuzme kontrolu.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Na predsjedničkim izborima, održanim 2. oktobra prošle godine, Bolsonaro je izgubio od ljevičara Luiza Injasija Lule da Silve. U međuvremenu, Lula je inaugurisan 1. januara, a Bolsonaro je otišao na Floridu.