ŠOK NA FRONTU!

RUSKA OSVETA JE FARSA?! Pohvalili se da su masakrirali Ukrajince, isplivali dokazi - reporteri otkrili ISTINU sa terena!

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Svjedok britanskog "Rojtersa" tvrdi da u napadu na ukrajinski grad Kramatorsk nije ubijeno 600 Ukrajinaca!

Izvor: Profimedia

Ministarstvo odbrane Rusije je danas saopštilo da je više od 600 ukrajinskih vojnika poginulo u raketnom napadu na dvije zgrade koje se nalaze na istoku Ukrajine. Tamo su navodno bile stacionirane ukrajinske snage, a britanski "Rojters" nije mogao da potvrdi vjerodostojnost tvrdnje ruskog Ministarstva odbrane. Sada se oglasio svjedok "Rojtersa" koji navodi da tokom ruskog napada nije uništena nijedna zgrada kao i da nema očiglednih dokaza o ukrajinskim žrtvama.

Grupa reportera poznatog britanskog medija posjetila je dvije zgrade studentskih domova u kojima su navodno bili stacionirani ukrajinski vojnici tokom ruskog raketnog napada prema navodima ruske strane. Prema njihovim riječima, nijedna od dvije zgrade nema oštećenja. Takođe, nema "očiglednih znakova da su tu bili vojnici, a nema ni tragova krvi kao ni njihovih tijela".

"Napad nije uništio zgrade i nema očiglednih dokaza o žrtvama", navodi svjedok britanskog "Rojtersa".

Prema njegovim riječima, vide se razbijeni prozori kao i veliki krater u dvorištu. Druga zgrada je potpuno netaknuta. Ukrajinska strana nije komentarisala ovaj ruski napad osim gradonačelnika Kramatorska koji je izjavio da se napad dogodio, ali da u njemu nije bilo žrtava. Portparol ruskog Ministarstva dobrane, general-potpukovnik Igor Konašenkov je izjavio ranije u toku dana da je ovaj napad Ruske Federacije bio osveta za napad Ukrajine na privremenu rusku bazu u naselju Makejevka u Donjecku.

U tom napadu je poginulo 89 ruskih vojnika. On je tvrdio da je u ruskom raketnom udaru ubijeno više od 600 ukrajinskih vojnika smještenih u privremenim bazama u Kramatorsku.