Svijet

"UBILI SMO PREKO 600 UKRAJINACA!" Rusi se 'pohvalili' UŽASOM, pa zagrmeli: To je bila osveta za napad na našu kasarnu!

Autor Miloš Miranović Izvor mondo.rs

Rusi tvrde da su ubili preko 600 Ukrajinaca u jednom napadu.

Izvor: Profimedia

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je više od 600 ukrajinskih vojnika poginulo u raketnom napadu na dve zgrade na istoku Ukrajine, gde su bile privremeno stacionirane ukrajinske snage. Rojters nije mogao odmah da potvrdi tvrdnju ministarstva odbrane.

Ukrajinska strana do sada nije komentarisala rusku tvrdnju, iako je gradonačelnik istočnog grada Kramatorska, koji se ranije danas našao na meti ruskih snaga, objavio na Fejsbuku da u napadu na različite zgrade u gradu niko nije stradao.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je napad na zgrade u Kramatorsku osveta za smrtonosni ukrajinski napad ranije ove godine na rusku kasarnu u Makijevki u delu Donjecke oblasti koji kontrolišu ruske snage. U tom napadu je poginulo najmanje 89 ruskih vojnika. Ministarstvo je u saopštenju navelo da je koristilo pouzdane obaveštajne podatke za granatiranje ukrajinskih snaga i da je 700 ukrajinskih vojnika bilo smešteno u jednom hostelu, a 600 u drugom.

"Najmanje 600 ukrajinskih vojnika je poginulo u masovnom raketnom napadu na ove privremene smeštajne jedinice jedinica ukrajinske vojske", tvrdi rusko Ministarstvo odbrane. Ako su ruski navodi tačni, to bi bio najveći pojedinačni gubitak ukrajinske vojske od početka ruske invazije 24. februara prošle godine.