Svijet

"PUTIN JE NAUČIO LEKCIJU GORBAČOVA"! Alijansa je spremna da pregovori samo pod jednim uslovom: "Završiće se loše"

Autor Miloš Miranović Izvor mondo.rs

Predsjednik Rusije Vladimir Putin je navodno naučio lekciju iz devedesetih godina o odnosu Rusije sa NATO savezom prema publikaciji objavljenoj u jednom njemačkom mediju.

Izvor: Profimedia/AFP / TASS PHOTO

U članku "Junge Welt" je objavljena publikacija u kojoj se navodi da je ruski predsjednik Vladimir Putin navodno naučio lekciju iz 90-ih godina o odnosu Ruske Federacije i NATO saveza. U članku se napominje da je vijest o isporuci prvih tenkova iz sopstvenih arsenala alijanse Ukrajini pokušaj da se u praksi provjeri koliko strpljenja Rusija ima da ne odgovori na izazove NATO-a. Autori članka ističu da je NATO spreman da pregovara sa Rusijom samo pod uslovima njene potpune predaje i odustajanja od sopstvenih interesa.

"Ako je Vladimir Putin naučio neku lekciju iz 90-ih, onda je to ova", navodi se u članku.

Zbog ruske "specijalne vojne operacije", Sjedinjene Američke Države i njeni saveznici nastavljaju da šalje oružje vrijedno milijarde dolara u Ukrajinu. Moskva je više puta izjavljivala da snabdjevanje zapadnim oružjem samo produžava sukob, a transport naoružanja postaje legitimna meta ruske vojske.

"Mihail Gorbačov je napustio svoje ambicije i kapitulirao pred tvrdnjom NATO-a da kontroliše čitavu istočnu Evropu. Putin je iz toga naučio lekciju", ističe se u objavljenoj publikaciji.