Svijet

"STIGAO MI JE SMS I ODMAH SAM SE SRUŠILA!" Bolnica šokirala pacijente porukom za Božić, kasno su shvatili šta su uradili

Autor Miloš Miranović Izvor mondo.rs

Pacijentima jedne bolnice u Engleskoj je stigla jeziva poruka, ljudi su padali u nesvest od šoka, a tek sat vremena kasnije su shvatili šta su uradili.

Izvor: MONDO

Pre Božića, medicinski centar "Askern Medical Practice" u Engleskoj želeo je svojim pacijentima da čestita Božić SMS porukom, ali su umesto čestitke greškom poslali dijagnozu agresivnog raka pluća koji ne može da se leči. Tek nakon sat vremena pacijenti su dobili još jednu poruku u kojoj se bolnica izvinjava zbog greške i ovoga puta im zaista poželeli srećan Božić, prenosi časopis Feniks. 

"Kada sam pročitala poruku, osetila sam mučninu i srušila sam se. Kada sam dobila SMS iz medicinskog centra Askern u Donkasteru, pomislila sam, to je to, imam rak", rekla je Sara Hargrivs, kojoj je nekoliko dana ranije uklonjen mladež i čekala je rezultate. Stotinama od oko 8.000 pacijenata centra rečeno je da imaju agresivan, metastatski rak pluća koji ne može da se leči.

Nekoliko redova ispod teksta sa dijagnozom stajao je obrazac za pomoć koji je "pacijentima" bio na raspolaganju. Na sreću, ispostavilo se da je poruka poslata greškom. Bolnica je zapravo želela svojim pacijentima da čestita Božić. Prave božićne čestitke stigle su tek sat vremena kasnije.

"Izvinite zbog prethodne poruke", glasila je druga poruka koja se pojavila na ekranima sat kasnije,"poslata je greškom. Zapravo bi trebalo da glasi: "Želimo vam srećan Božić i Novu godinu". "U hitnim slučajevima javite se na broj 111", rekli su iz bolnice.