Svijet

PUTINOVOG ČOVEKA PREGAZILA LADA NIVA! Umro od teških povreda, ovo je još jedna MISTERIOZNA smrt u Rusiji!

Autor Miloš Miranovi Izvor mondo.rs

Abdulajev je inače bio blizak bivšem ruskom predsedniku i premijeru Dimitriju Medvedevu, a bio je i žestoki zagovornik rata u Ukrajini.

Izvor: Profimedia/east2west news

Ruski mediji javljaju da je bivši premijer Dagestana, ili zvanično Republika Dagestan, Magomed Abdulajev poginuo u nesreći u gradu Mahačkala na Kaspijskom moru. Prema pisanju medija, Abdulajev je prelazio ulicu van obeleženog pešačkog prelaza, kada je na njega naleteo 55-godišnjak u Ladi Nivi.

Ukrajina je odmah sugerisala da njegova smrt prati niz smrti istaknutih ruskih bogataša i zvaničnika koji su umrli pod misterioznim okolnostima od početka invazije na Ukrajinu. Abdulajev je inače bio blizak bivšem ruskom predsedniku i premijeru Dimitriju Medvedevu, a bio je i žestoki zagovornik rata u Ukrajini.

Deset mrtvih oligarha

Iako je odmah prevezen u bolnicu, ruski mediji javljaju da je preminuo od teških povreda. Kako se navodi, prelazio je put van pešačkog prelaza kada je na njega naletela Lada Niva. Ne pominje se da li je vozač uhapšen.

Magomed Abdulajev je bio na čelu vlade Dagestana od 2010. do 2013. Na tu funkciju je postavljen dok je predsednik bio Dmitrij Medvedev. Prema izveštajima medija, Abdulaev i Medvedev su zajedno studirali. Protiv njega je 2015. godine pokrenut krivični postupak zbog zloupotrebe službenog položaja. Prema istražiteljima, on je oštetio univerzitet za više od 20 miliona rubalja, namenjenih paušalnim isplatama studentima. Istraga je završena 2017. godine, ali suđenja nije bilo.

Otkako je Putin započeo invaziju na Ukrajinu, 10 ruskih oligarha i ljudi povezanih sa Putinovim režimom umrlo je pod nerazjašnjenim okolnostima.

Telegram kanal Pravda Geraščenko, koji vodi ukrajinski zvaničnik Anton Geraščenko, objavio je: "Još jedna misteriozna smrt ruskih zvaničnika". Njegova smrt usledila je manje od dva meseca nakon što je Putinov čovek Kiril Stremousov (45), poginuo u saobraćajnoj nesreći.