Svijet

OBJAVLJENA MISTERIOZNA PORUKA NA NALOGU ENDRUA TEJTA! Kontroverzni milijarder šokira javnost i iza rešetaka

Autor Mirela Ljumić Izvor mondo.rs

Na Tviter nalogu Endrua Tejta objavljena je poruka "Matriks je poslao svoje agente".

Izvor: Instagram/screenshot/cobratate/Twitter/screenshot

Nakon hapšenja kontroverznog influensera Endrua Tejta (36) u Rumuniji zbog sumnje da je počinio silovanje, trgovinu ljudima i organizovani kriminal, na njegovom Tviter nalogu objavljena je poruka "Matriks je poslao svoje agente". 

Pretpostavlja se da se poruka odnosi na njegovo hapšenje. Ovaj tvit je za samo nekoliko minuta pogledalo više od pola miliona korisnika ove društvene mreže. Podsjetimo, Tejt je uhapšen zajedno sa bratom Tristanom u svojoj luksuznoj vili. Policija je pretraživala i njegova druga imanja u blizini Bukurešta. 

Tužioci su rekli da su braća osumnjičena za navodni lanac organizovanog kriminala koji je seksualno iskorišćavao najmanje šest žena, koje su regrutovane, smještene i prisiljene da izvode pornografske video snimke za prodaju na internetu. Samoprozvani ženomrzac Endru Tejt i njegov brat suočiće se sa ispitivanjem od strane državnog tima za organizovani kriminal i terorizam u okviru istrage o navodnim seksualnim zločinima i prestupima trgovine ljudima.

Vjeruje se da je njegova prepirka na mreži sa Gretom Tunberg doprinela određivanju vremena za racije - koje su uslijedile dan nakon što je ismijevao klimatskog aktivistu dok je pozirao pored kutije pice iz lokalne picerije, potencijalno potvrdivši vlastima njegovu lokaciju. "Trenutno ne možemo dati nikakve detalje u vezi sa navodnim izvještajima da su oni privedeni; međutim, Endru i Tristan Tejt imaju najveće poštovanje prema rumunskim vlastima i uvijek će pomoći i pomoći na bilo koji način", rekao je portparol Tejta.