Svijet

MEDVEDEV PREDVIDIO APOKALIPSU U 2023. GODINI! RATOVI NA SVE STRANE: Raspad unutar EU, otkrio novog predsjednika Amerike

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Nekadašnji predsjednik Rusije Dmitrij Medvedev objavio je na Telegramu svoje viđenje kakva nas godina čeka.

Izvor: YouTube/Printscreen/ Timeline Suthichai

Bivši ruski predsjednik i sadašnji drugi čovek ruskog Savjeta bezbjednosti Dmitrij Medvedev objavio je prognozu za narednu godinu, odnosno spisak događaja koji bi mogli da se odigraju tokom 2023. godine. "Pred Novu godinu svi vole da predviđaju. Mnogi praktikuju futurističke hipoteze, takmičeći se u predlaganju najneočekivanijih, pa čak i apsurdnih. I mi ćemo učiniti svoj dio posla", piše Medvedev na Telegramu, a potom i sam iznosi svoja predviđanja za novu godinu:

1.Povećanje cijena nafte na 150 dolara po barelu i cijene gasa na 5.000 dolara za 1.000 metara kubnih.. Povratak Ujedinjenog Kraljevstva u EU.

2.Raspad EU-a nakon povratka Ujedinjenog Kraljevstva i ukidanje eura kao valute bivše Evropske unije.

3. Zauzimanje zapadnih regija bivše Ukrajine od strane Poljske i Mađarske.

4. Stvaranje Četvrtog Rajha na temelju Nemačke i satelita koji su joj se pridružili (Poljska, baltičke zemlje, Češka, Slovačka, Rumunjska, Kijevska republika i drugi otpadnici).

5. Rat između Francuske i Četvrtog Rajha. Podijela Evrope, uključujući novu podijelu Poljske.

6. Odvajanje Sjeverne Irske od Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske i priključenje Republici Irskoj.

7. Američki građanski rat, odvajanje Kalifornije i Teksasa u samostalne države. Stvaranje savezne države Teksasa i Meksika. Naknadna pobjeda Ilona Maska tokom predsjedničkih izbora u SAD-u u nekim od država koje su nakon građanskog rata dodijeljene republikancima

8. Prenos svih glavnih tržišta deonica i financijskih aktivnosti iz SAD-a i Evrope u Aziju.

9. Kolaps finanijskog sastava Breton Vudsa, MMF-a i Svjetske banke. Odbacivanje eara i dolara kao svjetskih rezervnih valuta. Povratak zlatnog standarda. Prelaz na aktivno korištenje digitalnih valuta.