Svijet

VOĐA VAGNERA ISPROZIVAO RUSKE BOGATAŠE - TREBA SVE DA VAM UZMEMO! Pa otkrio plan: Svi da ulože samo u jedno

Autor Sara Gajić

Jevgenij Prigožin, vođa Vagnera je rekao da ruskim oligarsima treba oduzeti njihovo bogatstvo kako bi uložili u rusku vojsku.

Izvor: YouTube/Wiki4All/Printscreen

Jevgenij Prigožin, blizak saradnik ruskog predsjednika Vladimira Putina i šef Vagnerove plaćeničke vojne grupe, obrušio se na oligarhe i druge bogate Ruse u danas objavljenom intervjuu. Prigožin, koji se u prošlosti rijetko pojavljivao u javnosti, zagovarao je ideju o oduzimanju bogatstva oligarsima kako bi ih primorao da podrže ruske trupe u Ukrajini.

"Oni su uplašeni. Vole njihovu udobnost. Uveče žele da zarone u topao bazen i uživaju. Čovjek jednom mora da shvati da mora da se odvoji od svega što ima - od zavodljivog svijeta, restorana, banja, ... večera, bazena. Što pre vam se to oduzme, to bolje", rekao je 61-godišnji finansijer državnoj televiziji RT.

Sve češće javno kritikuje vrh ruske vojske

Prigožin, koji se na Zapadu takođe smatra ruskim oligarhom, pod sankcijama je zapadnih vlada zbog uloge Vagner grupe u ruskoj invaziji na Ukrajinu. Njega takođe traži FBI zbog miješanja u američke izbore.

Dugo figura u sijenci, Prigožin je nedavno regrutovao ruske kriminalce za rat u Ukrajini u zamijenu za amnestiju. On takođe sve češće javno kritikuje vrh ruske vojske zbog načina na koji se vodi rat protiv Ukrajine.